konzolra-koltozott-a-szaguldas-assetto-corsa-xbox-one-teszt/2016/09/05

Konzolra költözött a száguldás - Assetto Corsa Xbox One teszt

2016. szeptember 05. Szajcsán Márk

Még tavaly nyár elején jelentette be az 505 Games, hogy sikerült az Assetto Corsát fejlesztő Kunos Simulazioni-val megegyezniük, így átköltöztethetik a játékot Xbox One, illetve PS4 konzolokra.

PC-n még 2014 végén jelent meg a játék, és nagy sikert aratott a hardcore szimulátorosok körében. Az autók fizikája nagyon jól meg lett írva. A fejlesztők több képet is megosztottak oldalaikon ahol versenypályákon próbálgatják a különböző nagyteljesítményű utcai és versenyautót, ami a valósághű irányítás előhírnöke volt. A pályák lézeres scanneléssel készültek, így 100%-ban megegyeznek a valósággal. A grafika szép, és ugyan ez a helyzet a hangokkal is.

packshots

Pár szó a fejlesztő csapatról. A Kunos Simulazioni egy római székhelyű fejlesztő brigád. Akik régebb óta benne vannak a szimulátoros világban, azoknak ismerős lehet a név. 2006-ban ők kezdték el fejleszteni a netKar Pro-t(nKPro), majd 4 évvel később elkészítették a Ferrari Virtual Academy-t. Igaz ezek kevésbé lettek sikeresek, és az évek alatt lassan el is tűntek a választékból.

De most térjünk át a konzolos verzióra. Miután megvásároltuk már tölthetjük is mind a 13,22 GB-ot. A játék indítása után, akik PC-n is játszottak vele biztos kiszúrták, hogy át lett dolgozva és le lett egyszerűsítve a menü. Ez nekem speciel jobban tetszik mint a PC-s verzióban, sokkal átláthatóbb és barátságosabb. Ha már a menünél tartunk nézzük, melyik fül mögött mit rejt a játék. Először is 3 fő opció közül választhatunk. Ezek az alábbiak: Special Events, Drive és Career.

A Special Events

Különleges kihívásokat rejt. Fuss minél jobb időt egy Ferrarival Monzában, vagy driftelj Silverstoneban egy BMW-vel, javíts a köridődön, körről körre egy Formula autóval.

Drive (Szabadedzés, Gyors verseny, Versenyhétvége, Gyorskör, Köridő javítás, Drift, Többjátékos)

Ez már egy komolyabb opció, itt több választási lehetőségünk is van. Sima szabadedzés, ha csak gyakorolni szeretnénk 1-2 pályán, vagy kipróbálni egy új autót. Random versenyt készíthetünk, ahol be tudjuk állítani hol, mivel, mennyit vagy meddig szeretnénk versenyezni. Versenyhétvégét indíthatunk, ahol a bajnokságnak megfelelően zajlik le a hétvége, tesztekkel időmérővel és persze a futammal. És ha úgy tartja kedvünk tudunk driftelni, sima gyorsköröket futni, és az idő ellen is tudunk játszani, ahol körről körre kell megjavítanunk a leggyorsabb körünket. És persze a többjátékos mód sem maradhat ki, ami szinte minden szimulátor játék alapja. Itt tudunk hús-vér emberek (maximum 16 fő) ellen játszani.

Screenshot-Original (6)

Career

Normál karrier mód, ahol egyengethetjük pályánkat amatőr szinttől a profiig. Én egyébként nem értem minek egy szimulátor játékba egyjátékos karriermód, de a játéktrendek miatt manapság kihagyhatatlan dolog.

Az "Options" (beállítások) fül alatt tudjuk magunkra szabni a játékot. Mutassa e a játékosok nevét vagy sem, mérföldben vagy kilóméterben jelezze a sebességünk a játék. Kontrollerrel vagy kormánnyal játszunk e, ha nem megfelelő az alap kiosztás, akkor azt személyre tudjuk szabni. Milyen erősségű legyen a műterhelés, mekkora legyen a holtjáték. Nem szeretnénk zenét a játékba? Nyugodtan kapcsoljuk ki, vagy halkítsuk le. Csak a motorhangot szeretnénk hallgatni? Megoldható az is. Milyen mértékű legyen a látószög (FOV), mit lássunk a HUD-on, milyen effekt legyen a képernyőn stb.

Screenshot-Original (4)

Jöjjön a tartalom, ami vagy megbuktat egy játékot vagy a mennyekbe emel. Konzol tulajdonosoknak biztos nem ismeretlen a Forza vagy a Grand Turismo széria. Nos ők, biztos csalódottak lesznek, mivel a Forza 6-hoz képest fele annyi, a Grand Turismo-hoz képest pedig ötször kevesebb autót tartalmaz a játék.

Nagyjából 210 körüli autó található a játékban ami úgy adódik össze, hogy egy modellből több verzió is bekerült. Remek példa a BMW E30-as modellje amiből -  természetesen az alap mellett -  található DTM, "A" kategóriás és drift verzió.

Az olasz gyökerek meglátszanak a játékon. Széles választékban nézelődhetünk Ferrari, Lamborghini, Maserati, Pagani, Alfa Romeo és Abarth modellek közt.

Screenshot-Original (3)

Természetesen a német trió sem hiányzik a palettáról Audi, BMW, Mercedes is bőségesen van a játékban, illetve RUF (Porsche) is akad. De vannak itt amerikai Ford, Chevrolet, angol Lotus, és a távol keletről Toyota, Mazda, és Nissan is képviselteti magát

Versenypályákból nem állunk rosszul. Itt is meglátszik, hogy olaszok a fejlesztők. Szinte az összes legendás olasz pálya megtalálható, több variációban. Monza, a régi ovál részes Monza, Mugello, Imola és még sorolhatnám. A zöld pokolként ismert Nordschleife nem maradhatna ki egy szimulátorból, ahogyan párjai Silverstone, Spa Francorchamps és Barcelona sem. De gurulhatunk még a 2011-ben alapos átalakításokon átesett Red Bull Ringen, Zandvoort-on, vagy, ha úgy van kedvünk van több szakaszos drag pálya illetve drift pálya is.

Screenshot-Original (2)  

A motorhoz azért szépen hozzányúltak. Élsimítás nincs, külső nézetből pár kameraállásban gyengének tűnik a textúra. Viszont ez az autó belsejében nem üt vissza. Olyan mintha ott ülnél a volán mögött. A 360°-os körbenézés eltűnt. Csak az alap előre, hátra, oldalra nézetek vannak, ha körbe szeretnénk nézni az autónkon. Összességében így is jól néz ki.

Screenshot-Original

Egyébként PS4-en 1080p 60FPS még Xbox One-on 900p 60FPS-el fut a játék. Néha érzékelhető, hogy be-be esik az FPS 40-50 környékére, de az 55-60 FPS-t stabilan tartja, ha nincs nagy káosz körülöttünk.

Fizika továbbra is jó. A játékosok visszajelzéseinek, észrevételeinek köszönhetően biztos sokat fog még javulni a közeljövőben. Sajnos csak kontrollerrel tudtam kipróbálni, ott eléggé kellett dolgozni, ha nem volt segítség bekapcsolva. De aki megveszi ezt a játékot az minimum rendelkezzen egy 900°-os kormánnyal, mert anélkül nem jön át az amiről szól ez a játék. A hangok visznek mindent. Már azt jó hallani ahogy alapjáraton morog egy V8 vagy V10-es motor. Hát még, ha szúrunk egy egyest és elrúgjuk neki. Ahogy a gumik csikorognak egy nagyobb fékezésnél. A hangokra nem lehet panasz.

Screenshot-Original (1)

Az időjárás viszont nagy csalódás. Még mindig nincs benne eső. Pedig már 3 éve az Early Access óta elérhető bárki számára a játék. De ez azóta nincs megcsinálva. De, hogy mért azt nem tudni. Pedig nem lenne annyira bonyolult megírni egy scriptet a dinamikus időjáráshoz. Főleg olyan embereknek akik ilyen jó szimulátorokat tudnak készíteni. Így marad a tiszta, felhős, ködös időjárás...

Írta: Szajcsán Márk