the-walking-dead-6x6/2015/11/18

[Sorozatkritika] The Walking Dead - 6x6

2015. november 18. Teszt Matt

Közeledünk a sorozat fél-évadzárójához, ami remélhetőleg legalább olyan ütősre fog sikerülni, mint amilyennek már megszokhattuk a korábbi évadokban. A 6. évad nálam eddig egy hatalmas pozitív csalódás, az első öt részből kaptunk 3 zseniálisat és 2 több mint oké részt, most pedig eljött a 6. epizód is. Annyit érdemes leszögezni, hogy ez a rész sem bővelkedett akcióban, csakúgy mint az ötödik, de ettől még nem sikerült rosszra. Ennek ellenére azt kell mondanom hogy a 6. évad leggyengébb részét kaptuk a 6. epizód fényében.

vlc 2015-11-17 20-28-21-15

De hogy maga a rész rossz volt-e? Szó sincs róla. Nem volt rossz, inkább csak hozta azt a színvonalat amit a TWD gyengébb pillanataiban már megszokhattunk (amik még így is jók ha más sorozatokhoz viszonyítjuk). Egy kevés akció, egy kevés dráma és egy pár beugró karakter, akik csak azért vannak jelen hogy a komolyabb szereplők jellemeinek fejlődésére hatással legyenek. Az egyikük meg is hal ami minket pont nem érdekel (vagyis de, mert olyan nevetséges módon halt meg, hogy én majdnem röhögtem), de ezen kívül sok szerepe nem is volt a karakternek. Mondanám hogy a részben valójában semmi sem történt, de ezzel azért hazudnék egy kicsit. Lényegében megint megbizonyosodtunk arról, hogy Daryl még mindig egy jófej srác, Abraham nem őrült meg, Sasha pedig megint észhez tért. A TWD világáról alkotott képünk megint egy kicsit negatívabb irányba fordult, amikor kedvenc számszeríjazós karakterünket átvágták új ismerősei. Kár hogy ez egy teljesen karakteridegen döntés volt a két új karakter részéről és ezzel inkább csak annyit értek el hogy eggyel több negatívum kerüljön a kritikába.

vlc 2015-11-18 18-23-13-28

Abraham és Sasha történetszála inkább csak időhúzás volt és bár becsúszott pár jó jelenet, ezt akár ki is hagyhatták volna. Abraham kiengedte a már régóta magába fojtott dühöt, így viszonylag nyugodtabb lett, Sasha pedig lassan kiheverni látszik az őket ért veszteségeket.

vlc 2015-11-17 20-15-52-80

Daryl szála már lényegesen izgalmasabb volt, de még így is azt gondolom hogy ezen események nagy része is kimaradhatott volna, hacsak nem fog visszatérni az a két új szereplő akiket Daryl kihúzott a pácból. Elég érdekesen festett volna ha Daryl-ékkel együtt visszatérnek Alexandriába és egy paradicsom helyett magával a pokollal kellett volna szembesülniük. Ez nálam egy kihagyott ziccer volt, de ki tudja, lehet az íróknak komolyabb terveik vannak velük.

vlc 2015-11-18 18-23-20-18

Szóval összességében nem volt rossz ez az epizód sem, csupán a jelenetek nagy része feleslegesnek érződött, nem vitték tovább a történetet, de Abraham-en kívül a karakterek sem mentek át túl nagy változásokon. Ez egy tipikus filler rész volt, ami a TWD fanoknak valószínűleg nagyon bejött, mert volt Daryl, nekem viszont csak simán bejött, mert legalább nem unatkoztam, miközben néztem.

Ha szeretnétek még több infót, érdekességet megtudni a sorozatról, látogassatok el rajongói oldalára.

Írta: Teszt Matt