valerian-es-az-ezer-bolygo-varosa-itt-az-elso-kedvcsinalo/2016/11/10

Valerian és az ezer bolygó városa – itt az első kedvcsináló

2016. november 10. Ficsor Tamás Mozi Hírek

Elérkezett az idő, hogy Luc Besson megint valami olyan sci-fi világot mutasson be, mint a majd a 20 éves Az ötödik elem című film. Idén nyáron a Comic-Con rendezvényem a közönség láthatott egy kisebb bemutatót, de most hivatalosan is megjelent egy rövid teaser trailer.

A film két francia képregényhős ügynök Valerian és Laureline kalandjáéról fog szólni. A kormány megbízásából a lélegzetelállító Alpha városába utaznak. A intergalaktikus metropoliszban az univerzum minden szegletéről jönnek idegenek. Azonban a 17 millió fős városban nincs minden rendben. Az egyre növekvő és fejlődő metropolis valamelyik sötét szegletében láthatatlan erők munkálkodnak, amik a városban élő fajokra nézve nem jelent jót. Az ügynökök feladata lesz megtalálni és likvidálni a fenyegetést.

A film a francia Pierre Christin és Jean-Claude Mezieres által írt klasszikus sci-fi, Valerian és Laureline képregénysorozat adaptációja lesz. Mint kiderült Luc Besson 10 éves kora óta nagy rajongója a sorozatnak, így a legendás forrást alapul véve egyedi forgatókönnyvel egy remek űropera kerekedhet majd a nézőknek.

A CGI mennyország 2017 júliusában kerül majd a mozikba Dane DeHaan és Cara Delevingne fő szereplésével. Mellettük még látható lesz pl. Ethan Hawke, Rihanna, John Goodman, Yifan Wu és Herbie Hancock.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=BszXhUjJz00[/youtube]

Írta: Ficsor Tamás

Hasonló bejegyzések: