2021-ben-erkeznek-a-netgear-wifi-6e-megoldasai

2021-ben érkeznek a NETGEAR WiFi 6E megoldásai

2020. május 27. Herczeg Balázs Hálózat

A Szövetségi Kommunikációs Bizottság (FCC) egy történelmi jelentőségű döntéssel jóváhagyta a további, 1200 MHz, korábban engedély nélküli spektrum (6 GHz) használatát a Wi-Fi® számára - ezzel szabad utat adva a legújabb NETGEAR eszközök fejlesztésére. Az FCC az első olyan döntéshozó szerv, amely lépést tett a 6 GHz, eddig engedély nélküli felhasználású frekvenciasáv rendelkezésre bocsátása érdekében, ezzel biztosítva a WiFi fejlődését az elkövetkezendő évek során. A 6 GHz-es sáv gyorsabb, nagyobb kapacitású és alacsonyabb késleltetésű WiFi eszközök és hálózatok létrehozását teszi lehetővé.

Wi-Fi Alliance® kiterjeszti Wi-Fi CERTIFIED 6™ tanúsítványt 6 GHz-re, hogy a WiFi felhasználók egy kevésbé túlterhelt rádióhullámon használhassák ki a nagyobb adatátviteli kapacitást és a szélesebb kiterjedésű csatornákat. A WiFi 6E tanúsítvány egy új név, amelyet a 6 GHz-en működő WiFi 6 készülékek kapnak meg 2021 elejétől. A Wi-Fi Alliance az átjárhatósági tanúsítvány előkészítésén dolgozik a WiFi 6E eszközök megjelenéséig, így a 6 GHz-es sáv előnyei hamarabb elérhetik a fogyasztókat, a készülékgyártókat és a szolgáltatókat egyaránt. A WiFi ipar soha nem látott módon állt ki az új szabvány mögött, hogy az minél előbb piacra kerülhessen, lehetővé téve a WiFi 6E eszközök átjárhatóságának engedélyezését világszerte, hogy több további országban is lehetővé tegyék a 6 GHz-es sáv használatát.

„Mint a WiFi termékek egyik vezető gyártója, a NETGEAR arra törekszik, hogy a jövő technológiáit fejlessze ki és javítsa az ügyfeleik WiFi élményét, valamint a jövő intelligens otthonainak hálózati lehetőségeit. A NETGEAR rendkívül izgatott a 6 GHz-es frekvenciában rejlő lehetőségek miatt, amely a továbbfejlesztett WiFi eszközök következő hullámát fogja elhozni,” - nyilatkozta Abhay Bhokar, a NETGEAR csatlakoztatott otthoni eszközeinek termékmenedzsere.

A WiFi 6E kibővíti az izgalmas WiFi 6 képességeit a 6 GHz-es frekvenciával, amely továbbá megoldja a WiFi spektrumhiányából eredő problémát azáltal, hogy a teljes kapacitás majdnem hatszorosát kínálja mind 2,4, mind pedig 5 GHz-en a hét egymással szomszédos 160 MHz-es csatornának köszönhetően, amely kisebb interferenciát eredményez a régebbi eszközök esetén is. Ez a multigigabites WiFi sebességet és több eszköz optimális teljesítményét jelenti. A 6 GHz további előnyökkel jár a jelenlegi generációhoz képest, továbbá előkészíti az utat a gyorsabb, nagyobb teljesítményű és alacsonyabb késésű Wi-Fi eszközök és hálózatok számára.

A NETGEAR már készül arra, hogy 2021-re több WiFi 6E eszközt is elsőként mutasson be a piacon. A Wi-Fi 6E minden tekintetben javítani fogja a WiFi élményt - beleértve a beltéri- és kültéri-, otthoni- hálózatokat a sűrűn lakott területeken és nyilvános helyszíneken. A WiFi 6E hamarosan nagyobb adatfolyamot fog biztosítani a videokonferenciákhoz, alacsonyabb késleltetést fog lehetővé tenni a játékok és az ipari IoT eszközök számára, továbbá gyorsabb letöltési sebességet biztosít a kritikus szolgáltatásoknak a vállalati-, az oktatási- és az egészségügyi szférában. A felhasználók mobilkészülékek új generációját fogják megismerni, beleértve a kétirányú videós és AR/VR alkalmazásokat is.

Írta: Herczeg Balázs

Főszerkesztő-helyettes, hardver teszter

Hasonló bejegyzések: