4k-lejatszasra-alkalmas-mini-pc-az-asrock-muhelyebol/2015/06/16

4K lejátszásra alkalmas mini PC az AsRock műhelyéből

Sokféle oka lehet annak, hogy valaki mini PC-ben gondolkodik. Azonban aki azt tervezi, hogy a nappaliban, vagy a hálószobában egy házimozi rendszert helyettesítő mini PC-t szeretne, az mindenképp várjon júliusig, hisz érkezik az AsRock Beebox, az egyetlen olyan NUC PC a piacon, ami támogatja a dual cshannel memóriákat, a 3 monitoros megjelenítést, az akadásmentes 4K lejátszást és Type-C USB 3.1 csatlakozóval is rendelkezik.

A rendszer videó lejátszásának képességét a dedikált, vagy integrált grafikus kártya,a chipkészlet és a memória kapacitás is befolyásolja. Az AsRock dolga nehéz volt, hisz bár az Intel N3000 chipkészlet támogatta a 4K lejátszást és a HEVC/H.265 dekódolást, de nem volt elegendő teljesítmény. Így a gyártó mélyebbre ásott és egy új elemet épített a folyamatba, mégpedig a dual channel memória támogatást, amivel már megoldódtak a problémák.

Az Asrock egy videón demonstrálja a dual channel memória hatékonyságát. A legtöbb high end Intel N3700 SoC rendszerben egy darab 8 GB DDR3 memória van telepítve, ami nem eredményez folyamatos 4K jelátszást. Viszont az AsRock Intel N3000 chipkészlettel rendelkező  alaplapja dual channel támogatásának köszönhetően - mely így már 16 GB Ram-ot is képes kezelni - akár 2 darab 2 GB DDR3 modullal is nézhetőek a 4K tartalmak.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=xEG3xYoct38&feature=youtu.be[/youtube]

.

Az AsRock a világon első NUC mini PC, mely funkciói között szerepel a három megjelenítő támogatás a két HDMI portnak és DisplayPort-nak köszönhetően, így az eszköz megfelel a digitális tartalomszolgáltató rendszer (Digital Signature) követelményeinek is. A Beebox rendelkezik egy távirányítóval is, van rajta Type-C USB port, 802.11ac Wi-Fi.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=6QN4ucox_Yo[/youtube]

         

Írta: Kocsis Bence

Hasonló bejegyzések: