a-2020-as-unnepi-idoszakban-erkezik-az-uj-xbox

A 2020-as ünnepi időszakban érkezik az új Xbox

2019. december 13. Kocsis Bence Konzol hírek

A Microsoft hivatalosan is bejelentette az új generációs Xbox érkezését, melyet a következő ünnepi időszakra ütemez. Az új generáció az Xbox Series X nevet kapta, ami érdekes elnevezés , hisz az Xbox One és Xbox One X után semmi logikát nem vélünk felfedezni a névválasztásban, de ez maradjon a Microsoft titka, később biztosan lesz rá magyarázat. Ami viszont biztos, hogy az új generációs konzol nyers teljesítményben négyszeresére lesz képes az Xbox One X-hez képest. Ami a hardver specifikációt illeti, az új jövevény Zen 2 architektúrára alapuló processzort kap, a GPU pedig az AMD RDNA következő generációs architektúrájára alapoz, mely beépített ray--tracing támogatással rendelkezik.

A Microsoft ígérete szerint az Xbox Series X a 4K 60 FPS-t zsigerből hozza, de támogatni fogja a 120 FPS-es képkocka sebességet és a 8K felbontást is. Ebben nagy segítséget nyújt az SSD, mely a töltési időket gyakorlatilag a nullára redukálja. A konzol visszafelé kompatibilis lesz az Xbox One X, One S és One generációkkal, így az összes hardveres kiegészítő használható lesz. Ami a külsőt illeti, a lapos, fekvő dizájnt leváltja egy álló, téglatest alakú forma, mely kap egy új vezeték nélküli kontrollert, melyen helyet kapott egy Share gomb a tartalmak rögzítésére és megosztására.

Az új konzol bejelentésével párhuzamosan bejelentésre került a Hellblade folytatása, a Sensua's Saga:Hellblade 2, mely mellett a Microsoft elmondása szerint számos más játék fejlesztésén 15 stúdió dolgozik. Egy kedvcsináló a Hellblade folytatásához:

Írta: Kocsis Bence