a-be-quiet-bemutatta-silent-loop-aio-folyadekhuteseit/2016/09/28

A be quiet! bemutatta SILENT LOOP AIO folyadékhűtéseit

2016. szeptember 28. Kocsis Bence Hűtés hírek

A be quiet! bejelentette Silent Loop AIO folyadékhűtéses rendszereit három méretben. Az új processzorhűtőivel a gyártó magas hűtési teljesítményt és alacsony működési zajszintet kínál azoknak a felhasználóknak, akik szeretnék processzorukat tuningolni.

A be quiet! a Silent Loop AIO folyadékhűtéseken egy speciális pumpát használ, mely kevesebb rezgést produkál, mint társai. A folyamat kényege, hogy a szivattyú a radiátorból érkező visszíhűtött vizet egy külső üregbe szívja, majd ezután több irányból éri a processzor sapkával érintkező réz lemezt, majd felmelegített folyadékként újra (már egy irányban) távozik a radiátor felé.

001 002
.

Annak érdekében, hogy a hűtők a legjobb teljesítményt nyújtsák a Silent Loop gardiátorai rézből készültek és természetesen fekete bevonatot kaptak. A bázislap is rézből készült, melyet nikkelezett borítással vontak be. A be quiet! egy utántöltő portot is elhelyezett hűtőjén , így akár a teljes rendszer újratöltésére is lehetőséget ad.

003 004
.

Mindhárom AIO hűtő Pure Wings 2 ventilátorral / ventilátorokkal lett ellátva . A PWM vezérlésű modellek magas statikus nyomást képesek alacsony zajszinten produkálni. A 120 mm-es radiátorral ellátott modell esetében értelem szerűen egy 120 mm-es ventilátor kapott helyet, mely 2000 RPM maximális fordulatszámon működik. A 240 mm-es modellen a két 120 mm-es modell ugyancsak a 2000 RPM-et célozza meg, míg a legnagyobb, 280 mm-es hűtés két darab 140 mm-es ventilátort használ, 1600 RPM-en maximalizálva.

005

A három modell igyekszik a legkülönfélébb igényeket kielégíteni, hűtési teljesítmény igénye, méretbeli lehetőségek tekintetében. A Silent Loop hűtők természetesen kompatibilisek a modern AMD és Intel foglalatokkal és kialakításuknak köszönhetően (az alaplapon egy gyári hűtő helyét foglalják el) magas profilú memóriákkal is jól bánnak.

[youtube]

;feature=youtu.be[/youtube]

.

Ami az árakat illeti, a gyártó a 120 mm-es modellre 110 eurós ajánlott árcédulát ragasztott, míg a 240 és 280 mm-es modellért 130, illetve 150 eurót kér. Mindhárom modell mellé 3 év gyártói garancia jár.

006

Írta: Kocsis Bence

Hasonló bejegyzések: