a-be-quiet-ujdonsagai-a-computex-en/2017/06/08

A be quiet! újdonságai a Computex-en

2017. június 08. Herczeg Balázs Hűtés hírek

A 11 éve Németországban piacvezető tápegység, hűtés és gépház gyártó, a be quiet! a Computexre olyan újdonságokkal érkezett, amelyek majd valamikor az év hátralévő részében érkeznek. Két teljesen moduláris tápegység, egy új vízhűtésrendszer, egy új processzorhűtő és egy korábban kiadott gépház pompázott új színben a be quiet! standján.

Straight Power 11:

Straight Power 11

A gyártó végre belépett a teljesen moduláris tápegységeket gyártó cégek sorába, és bemutatta a felújított Straight Power tápegység 11-es kiadását, amely szakít a gyártó hagyományaival, és semi modular helyett immáron teljesen moduláris tápegységgé válik. A 80 Plus gold minősítéssel ellátott tápegység akár 93%-os hatékonysággal is képes dolgozni. A tápegység teljesen új PCB dizájnt kapott, amely lehetővé tette a tényleges moduláris kialakítást. A kevesebb kábel nagyobb légáramlást biztosít, ezáltal jobb hűtést eredményezve a gépházban található komponensekre. A tápegység hűtéséért a Silent Wing 3 135 mm-es változata felel, amely nem csak a megfelelő hűtést, de a hangtalan működést is garantálja. A tölcsér alakú keret, a hidraulikus csapágy és a 6 pólusú motor biztosítja a tápegység megfelelő hűtését. A 12 Voltos ágak 4 külön ágra lettek helyezve, ezzel nagyobb stabilitást érve el a tápegységnél. A tápegység ezenfelül 105°C-ig működőképes japán kondenzátorokkal van felszerelve, és rengeteg túlfeszültség elleni szabványt is kapott (OCP, OVP, UVP, SCP, OTP és OPP). A tápegység a belépő 450W-tól akár 1000W-os változatig lesz megvásárolható.

SFX L Power:

SFX L Power_2

A gyártó bemutatta az első SFX tápegységét, amely ideális lehet a Mini-ITX alapú rendszerekhez. Az SFX-L kialakításnak és az ATX adapternek köszönhetően pedig bármilyen számítógépházba könnyedén elhelyezhető. Méretéből adódóan pedig akár plusz egy 120 mm-es ventilátor is szerelhető a tápegység mögé. A kis kialakítás miatt nem kell lemondanunk a megfelelő hűtésről sem, ugyanis a ventilátor halkabban operál, mint a legtöbb SFX tápegységben használt 80 mm-es megoldások. Az 500W és 600W-os kiadások 80PLUS Gold minősítést kaptak, és akár 92%-os hatékonysággal képesek működni. A tápegység teljesen moduláris, 4 PCI-e kábellel érkezik, ami a több videokártyás rendszerek kedvelőinek jó hír, illetve túlfeszültségvédelemmel is el lett látva (OCP, OVP, UVP, SCP, OTP és OPP).

Dark Base Pro 900 – limitált kiadású fehér ház is érkezik

Dark Base Pro 900 White edition_3

A Dark Base Pro 900 sikerét meglovagolva a német gyártó köszönetképpen egy limitált kiadású fehér változatot is piacra dob a Dark Base Pro 900-ból. Minden darab egyedi lesz, és az eredeti Dark Base Pro 900 összes jó tulajdonságával fel lesznek vértezve. A ház képes E-ATX és XL-ATX alaplapok befogadására, ráadásul a beépített LED szalagoknak köszönhetően biztos szemet gyönyörködtető látványt fog nyújtani a gépház. A SilentWings 3 ventilátorok, a Qi töltőpanel és az edzett üveglap biztos, hogy minden vásárló számára kielégítő lesz. A Dark Base Pro 900 White Edition mindössze 2000 darabszámban lesz elérhető, ráadásul az összes ház számozott alumínium jelvénnyel fog érkezni.

Shadow Rock TF 2

Shadow Rock TF 2

A kis gépházzal rendelkező PC-k számára kialakított hűtés a mindössze 112 mm-es magasságával az ideális felső légáramlású hűtés, amely nem csak kiváló teljesítményt nyújt, hanem baráti árcédulával is fog rendelkezni. A 160 W-os TDP-vel rendelkező Shadow Rock TF 2 képes a jelenleg összes piacon lévő processzort megfelelően hűteni, ráadásul elődjéhez képest mindezt sokkal alacsonyabb hőmérsékleten, köszönhetően a teljesen átalakított radiátor dizájnnak. A gyorsabb hőátadás érdekében 6 mm átmérőjű rézcsövek kötik össze a bordát a processzorral érintkező alapfelülettel. A Shadow Rock TF 2 a jelenlegi összes Intel és AMD foglalattal kompatibilis lesz.

Silent Loop 360mm: ha a 280 nem volt elég

Silent Loop 360mm

Az innovatív magas minőségű, visszafelé áramlós pumpával rendelkező halk vízhűtés a tavalyi évben nem csak nekünk tetszett, de az egész IT piac remekül fogadta a gyártó belépését, a vízhűtések piacára. A Silent Loop széria idén kibővül egy új 360 mm-es kiadással is. A hűtés kompatibilis lesz az általunk is nemrég tesztelt Pure Base 600-al, Dark Base 900-al és Dark Base Pro 900-al is. A három Pure Wings 120 mm-es ventilátor pedig biztosítja a halk, de effektív hűtést, miközben a nikkelezett rézből készült hűtőblokk növeli a kompatibilitást a piacon lévő különböző hűtőpasztákkal.

Írta: Herczeg Balázs

Főszerkesztő-helyettes, hardver teszter

Hasonló bejegyzések: