a-benq-harom-kiemelt-gamer-monitorral-es-az-eisa-dijas-x3000i-gamer-projektorral-erkezik-a-2022-es-gamescom-showra

A BenQ három kiemelt gamer monitorral és az EISA-díjas X3000i gamer projektorral érkezik a 2022-es Gamescom showra

2022. augusztus 26. Fenes Kristóf Külvilág Hírek / Monitor

A BenQ globális szórakoztatóelektronikai márka bejelenti, hogy a 2022-es Gamescom résztvevőinek először lesz alkalma kipróbálni több új MOBIUZ gamer monitort, valamint a ZOWIE professzionális e-sport márka legújabb termékeit.

A németországi Cologne városában augusztus 24. és 28. között nyílik lehetőség a BenQ standjánál (A-031-es stand, 08.1 terem) felfedezni a lenyűgöző játékvalóságot, megtapasztalni a csúcsteljesítményű kijelzők következő generációját, legyen szó bármilyen szintű játékosról. Az idei esemény különlegessége, hogy a részvétel online és személyesen is lehetséges.

„A BenQ-nál folyamatosan törekszünk arra, hogy a gamerek számára tökéletes audiovizuális élményt és intelligens AI-innovációkat nyújtsunk az emelt szintű játékélmény érdekében. Ezzel hozzásegítjük a játékosokat a következő szint eléréséhez.” – mondja Steve Chu, a BenQ Europe elnöke. „Célunk, hogy prémium élményeket biztosítsunk valamennyi gamer számára, ezért magától értetődő módon a következő lépés, hogy vásárlóinknak a legújabb kijelzőtechnológiát kínáljuk, amely megváltoztatja a virtuális világban való interakciót.” – tette hozzá.

„A Gamescom tökéletes globális platform a legújabb generációs gamer monitorjaink bemutatására, mivel ez a világ egyik legjelentősebb gamer rendezvénye.”– zárja a gondolatsort Chu. „Ebben az öt napban szívesen látunk a standunknál mindenkit, aki az elsők között szeretné kipróbálni az új monitorokat.”

Az új MOBIUZ termékvonalat az EX480UZ, EX270M és EX270QM modellek képviselik. Az EX480UZ a BenQ első OLED panellel ellátott, 48 hüvelykes, 4K felbontást, 120 Hz-es képfrissítési arányt, 0,1 ms ultragyors válaszidőt, True 10-bites színt és True Black HDR 400-at biztosító gamer monitora. A modell FreeSync Premium és BenQ HDRi technológiával, valamint KVM-kapcsolóval, távvezérlésű scenario mappinggel, light tunerrel és treVolo hangszórókkal is rendelkezik. Az EX480UZ tökéletes választás azok számára, akik szeretnének elérni a játékban való elmélyülés magasabb szintjére.

Az EX270M és EX270QM típusú modellek az első MOBIUZ monitorok, melyek 240 Hz-et és villámgyors 1msGtG-t, azaz az FPS-játékokhoz ideális teljesítményszintet kínálnak. Az EX270M többek között 27 hüvelykes FHD kijelzővel és IPS panellel, valamint két darab 2.1 csatornás és egy 5 W-os mélynyomó treVolo hangrendszerrel van ellátva.

Az EX270QM modell 27 hüvelykes QHD felbontású kijelzővel és IPS panellel, VESA HDR600 tanúsítvánnyal rendelkezik. Továbbá a HDMI 2.1 csatlakozás biztosítja a VRR (változó képfrissítési arány) kompatibilitását a legújabb generációs játékkonzolok számára, amely zökkenőmentes játékteljesítményt garantál képernyőszaggatás nélkül. Az EX270QM és az EX270M modellek scenario mappinggel, távvezérléssel és light tunerrel rendelkeznek.

A ZOWIE, a BenQ’s e-sportokra specializálódott márkája szintén megtalálható lesz a BenQ standjánál. Csúcsteljesítményű termékei az e-sport játék szerelmesei által széles körben elismertek, és a legfrissebb hírek szerint a RIOT Games 2022-es Valorant Challenger EMEA torna hivatalos kijelző partnere a ZOWIE lett. A látogatók a standnál kipróbálhatják a DyAc⁺™ technológiával felszerelt legújabb termékeket, amelyek drasztikusan csökkentik a mozgás közbeni elmosódást. Emellett valamennyi résztvevő tapasztalati úton megismerkedhet az XL Setting to Share™ eszközzel, amely lehetővé teszi a kijelző beállításainak másokkal való megosztását profilként történő küldéssel.

A ZOWIE következő generációs C sorozatú egere és G-SR-SE egérpadja is elérhető lesz a standnál a játékosok számára.

Valamennyi monitor a BenQ iparágvezető Eye-Care technológiájával rendelkezik. Villódzásmentes élményt és alacsony kék fényt biztosít a szem kényelme érdekében hosszabb játékidő alatt. Minden egyes monitorhoz állítható magasságú állvány is tartozik, hogy a játékosok számára a lehető legnagyobb kényelmet biztosítsa.

Továbbá a BenQ standjához látogatók megtekinthetik az X3000i projektort, amely nemrégiben elnyerte a rangos EISA-díjat, és a 2022-2023 évad EISA GAMING PROJECTOR címet kapta a „Házimozi kijelző és videó” kategóriában. A modell előre konfigurált „gyors üzemmóddal” rendelkezik, amelyhez külön távvezérlő-billentyű tartozik, illetve 1080p/240 Hz-en majdnem 4 ms-ra (és 4K/60 Hz esetén 16 ms-ra) csökkent reakcióidővel rendelkezik, a különböző műfajú játékokra optimalizált három játékmódról nem is beszélve.

A három monitor szeptembertől/októbertől lesz előrendelhető. A modellek nettó kiskereskedelmi ára a következőképpen alakul: BenQ Mobiuz EX480UZ 1.670 euró, az EX270M 335 euró, az EX270QM 670 euró. Ha többet szeretne megtudni a monitorokról, látogasson el a BenQ.hu* weboldalra.

Írta: Fenes Kristóf

Hasonló bejegyzések: