a-cooler-master-bejelentette-masterbox-q500l-kompakt-szamitogephazat

A Cooler Master bejelentette MasterBox Q500L kompakt számítógépházát

2019. április 03. Kocsis Bence Gépház hírek /

A Cooler Master új házzal gyarapította MasterBox Q számítógépház sorozatát, ugyanis májusban piacra dobja a MasterBox Q500L modellt. Az újdonság kis méretei ellenére számos hasznos tulajdonsággal és széleskörű kompatibilitással érkezik. Ezek közé tartozik az ATX alaplapok támogatása, az akár 240 mm-es radiátor támogatás és az a tény is, hogy egy akár 360 mm hosszú grafikus kártya is beszerelhető. 

A ház hűtése kivételesre sikerült, ami annak köszönhető, hogy az alaplapi tálca felőli oldalt leszámítva minden oldal perforált. Természetesen porszűrőket is kapunk, melyek a levegő pormentes bejutását teszik lehetővé. Eze a porszűrők mágnesesek, így könnyen kivehetőek, tisztíthatóak.

Az I/O panel - melyen egyébként két USB 3.0, mikrofon és headset csatlakozó került elhelyezésre - áthelyezhető egy másik oldalra, ugyanis a MasterBox Q500L vízszintesen és függőlegesen fektetve is használható. Minden bizonnyal ezért is lényeges a sok perforál panel. A merevlemez támogatás kicsit visszafogott, itt 1 HDD, vagy két SSD beszerelésére van lehetőség. Azok számára, akik léghűtéses processzorhűtőben gondolkodnak jó hír, hogy 160 mm-es magasságig el szabad merészkedni. 

Gondolt agyártó a tiszta belsőre is. A teljesen átlátszó oldallap mögött a kábelezés megoldható, az alaplapi tálca mögött kialakított 27-30 mm széles kábelrendező térnek köszönhetően. Ide a kábeleket számos nyíláson át tudjuk eljuttatni.

A Cooler Master MasterBox Q500L számítógépház májustól lesz elérhető 16 ezer forintos ajánlott fogyasztói áron. Bővebb információkat a gyártó oldalán találtok. 

Írta: Kocsis Bence

Hozzászólások