a-cooler-master-bejelentette-quick-fire-rapid-i-billentyuzetet/2014/05/27

A Cooler Master bejelentette Quick Fire Rapid-I billentyűzetét

2014. május 27. Kocsis Bence

A Cooler Master a mai napon bemutatta a sokak által várt Quick Fire Rapid-I-t, amely egy teljes funkcionalitású, mechanikus billentyűzet. A Quick Fire Rapid-i az elődje alapjaira épül, de mostantól teljes megvilágítással és egyedi fényeffektekkel, valamint kisméretű (TKL) (tenkeyless, vagyis numerikus pad nélküli) verzióban érkezik.

Az ActiveLite technológiával ellátott Rapid-i-t egy 32-bites ARM processzor hajtja. A megvilágítási technológia 5 módban állítható, ezeken belül pedig 5 fényerősségi szint érhető el. Az ActiveLite használatával a felhasználók esztétikusabbá tehetik az asztalukat. Az egyik ilyen üzemmódban a gomb lenyomásakor a háttérvilágítás felvillan a lenyomott gombnál, majd lassan elhalványodik, ahogy az ujjak a következő gombra lépnek. Ennek az effektek köszönhetően egy vizuális nyomot hagyhatnak ujjaink maguk után, amely emeli a gépelés örömét és esztétikáját. A Rapid-i 32bit-es processzorának köszönhetően több megvilágítási mód állítható be, és a jövőben több ilyen válik elérhetővé. Az ActivLite technológia segítségével egyedileg is programozhatóak a megvilágítások, így egyedileg állítható, hogy a legjobban illeszkedjen bizonyos játékokhoz, vagy programokhoz, a beépített memória segítségével pedig 4 profil is elmenthető.

Rapid-i_5w

A letisztult, egyenletes dizájn teszik esztétikussá, az érzést pedig a gumírozott bevonat fokozza. A Quick Fire Rapid–i lézer gravírozott billentyűkkel szerelt és matt felületű. A válaszidő 1ms, a Cherry MX kapcsolók pedig biztosíják a játékosok számára elengedhetetlen következetességgel, gyorsan reagálnak a legújabb játékokban is. Multimédia gyorsbillenytűk is helyet kaptak, így a média is egyszerűen kezelhető. Az N Key Rollover (NKRO) biztosítja, hogy a játékosok párhuzamosan aktiválhatják a játék menetéhez fontos leütéseket.

"Utazz könnyen a fonott USB kábel eltávolításával". A Quick Fire Rapid-i egy útra termett társ, a vékony háznak és a numerikus billentyűzet hiányának köszönhetően. Ennek segítségével a billentyűzet ergonomikusabb, és könnyebben szállítható mint a teljes méretű billentyűzetek.

Rapid-i_2w

Az ajánlott bruttó végfelhasználói ára 31 900 Ft körül várható. Az ár és elérhetőség régiónként változhat. Bővebb információkért látogass el a gyártó oldalára.

Írta: Kocsis Bence