a-cooler-master-bemutatta-a-cosmos-c700p-szamitogephazat/2017/10/03

A Cooler Master bemutatta a COSMOS C700P számítógépházát

2017. október 03. Kocsis Bence

A Cooler Master bemutatta a legújabb COSMOS modellt, a COSMOS C700P-t! A COSMOS család eddig nem talált kihívóra, köszönhetően az ikonikus külsőnek és a prémium anyagfelhasználásnak, amely mindig bőséges helyet biztosít az építésnek. A Cosmos C700P teljesen új külsővel és belsővel érkezik, amelyet a közösség visszajelzéseire építve terveztek és amely ismét feljebb teszi a lécet a következő generációs “álom gépek” készítőinek.

A Case Mod World Series, a fókusz csoportok, a meet-up-ok a workshopok, a kérdőívek és az egyéb közösségi kapcsolódási pontok az alapjai a MasterConcept-nek. Hasonlóan a koncepció autókhoz az autóipar területén, a MasterConcept egy kézzel fogható megtestesülése a PC építők és rajongók álmának. A COSMOS C700P a MasterConcept számos elemét tartalmazza.

A MasterConcept egyik alappillére a flexibilitás. Az építőknek arra van szükségük, hogy a komponenseiket elrendezhessék és úgy rendezhessék el ahogy ők szeretnék. A COSMOS C700P-nél ez a kulcs motívum jelenik meg a MasterConcept-ből is. Olyan innovációval is találkozhatunk mint az elforgatható és eltávolítható alaplapi tálca. Forgasd el a tálcát, hogy létrehozd a kémény effektust, szereld be a grafikus kártyádat függőleges pozícióba, hogy optimalizálhasd a természetes légáramlást a házon belül, így a meleg levegő kisebb ellenállással áramolhat felfelé, és kijuthat a tetőn keresztül.

A flexibilitás azonban itt nem ér véget. A tálca akár a másik oldalra is áttehető, így egy teljesen fordított elosztást lehetővé téve. Utoljára, de nem utolsó sorban a tálca akár teljesen el is távolítható, így sokkal több hely marad a többi hardver beszereléséhez.

Az ikonikussá vált alumínium fogantyúk áttervezésre kerültek, így illeszkedve korunk dizájn elvárásaihoz, amely mellett természetesen megtartotta a funkcionalitását is, vagyis egyszerűbbé teszi a hordozhatóságot, ahogy az az előző Cosmos-ok esetében is volt. A tiszta alumínium rudak a tetőn és a ház alján csak néhány példa a fejlesztések és a prémium anyagok közül, amik segítségével létrejött ez a mestermunka.

A panoráma kialakítású edzett üveg oldallapok két hajlított élet tartalmaznak, így nagy betekintést nyújtanak a géped belsejébe és kiválóan megmutatják a felhasznált komponenseidet. . Az edzett üveg akár 3-5-ször nagyobb szerkezeti integritású a hagyományos üvegekhez képest. Az edzett üveg tökéletes hajlítása nagy fokú precizitást és türelmet igényel. Az üveg megfelelő irányba való hajlítása, a hajlítás utáni pontos méretek megőrzése és a felületi hibák megelőzése csak néhány a folyamat során felmerülő kihívások közül. A Cooler Master sikeresen képes elvégezni ezt a folyamatot nem csak egy, de két alkalommal is, minden edzett üveg oldallap esetében. Ez a speciális kettős hajlítású oldallap nem csak egyedi, de jelen pillanatban az egyetlen a piacon.

A sima, süllyesztett RGB vonalak a tetőbe és az alsó részbe lettek integrálva így mind a négy fogantyút finom fénnyel világítják meg. Kombináld RGB kompatibilis alaplappal az optimális fényeffektusok megteremtéséhez. Kezeld egyszerűen a különböző fény effektusokat a speciális kezelő kapcsolóval, amely az I/O panel-en kapott helyet. Ez a panel szintén RGB megvilágítással van ellátva és helyet kapott rajta egy USB 3.1 (Gen 2) Type-C csatlakozó is.

A COSMOS C700P a tökéletes alap a tiszta építéshez. A belső, eltávolítható takaró elemek segítségével elrejthető a tápegység, a tároló egységek és a kábelek. Másrészről az alsó takaró akár színpadként is szolgálhat az SSD-d számára. Vezesd át a kábeleket a takarólemezen kialakított extra lyukakon, hogy tiéd lehessen a legletisztultabb PC. Ha a radiátort előre szeretnéd építeni (420mm radiátorméretig támogatja) és akár megmutatni, csak szereld le a jobb oldali takaró elemet.

A COSMOS C700P Európában várhatóan október közepétől lesz elérhető, 116.900 forintos bruttó végfelhasználói áron.

Írta: Kocsis Bence