a-cooler-master-bemutatta-mastercase-h500m-szamitogephazat/2018/05/30

A Cooler Master bemutatta MasterCase H500M számítógépházát

2018. május 30. Kocsis Bence

A Cooler Master bejelentette MasterCase H500M számítógépházát, mely funkcionalitás és forma üvegbe zárva.  A H sorozat tetején helyet foglaló MasterCase H500M bővelkedik a funkciókban, stílusos kinézetet kapott, anyaghasználata és kialakítása pedig egyedi. Az előlapi perforált panel és üveg panel is a készlet része, így a felhasználó szabadon dönthet a kinézet, vagy a magasabb légáramlás között. Mindkét frontpanel megfelel a H500M kialakításának a maga módján. Az edzett üveg a ház négy oldalán található, így biztosítja a komponensekre való rálátás lehetőségét. Hogy elég feltűnő legyen, címezhető RGB ventilátorok csücsülnek az előlapi panel mögött, és az RGB vezérlő sem maradhatott ki a dobozból.

A MasterCase H500M két darab 200 mm-es, címezhető RGB ventilátort tartalmaz, melynek világítását RGB kompatibilis alaplap hiányában a mellékelt RGB vezérlővel lehet szabályozni. A ház I/O paneljén megtalálható egy USB 3.1 (Gen 2 ) Type-C port és még négy darab USB 3.0 port is. A MasterCase H500M rendelkezik két extra PCI nyílással, melynek segítségével a videókártya akár függőleges helyzetbe is hozható, természetesen megfelelő adapter beszerzése után. A ház tartozéka egy támasztókar is, mellyel levehetjük a terhet az alaplapról abban az esetben ha extrém hosszú grafikus kártyát használnánk.

A levegőnyílások a MasterCase H500M-en az előlapi panel oldalán helyezkednek el, és különböznek a sorozat többi tagjában találhatóval. A panel oldalán lévő perforált ventilátor takarók segítségével több levegő jut a házba. Összesen 9 takaróelem segítségével a rendszerelemek jobban kiemelhetők és megmutathatók. A PSU takaróelem több eltávolítható darabból tevődik össze. Rendelkezik egy PSU kivágott takaró elemmel, amelyet eltávolítva láthatóvá tehető a tápegység, vagy felhelyezve el is rejthető. A takaróelem elején található egy eltávolítható tálca, amelyet kivéve akár vastagabb radiátorok is beszerelhetők. Mivel két fő elemből áll, az egyik részt eltávolítva több hely nyerhető, míg a kábelek továbbra is rejtve maradnak. Az előlapi opciók, a tápegység takaró, a kábel takarók és a radiátor kompatibilitás számtalan lehetőséget ad a konfigurálásra az építők kezébe. A számtalan komponens lehetőség és a széles körű támogatás segítségével szinte gyerekjáték a legjobban kinéző gép megépítése a MasterCase H500M-be.

Ami a folyadékhűtés támogatást illeti, a MasterCase H500M a 120-tól a 360 mm-es radiátorokig mindent támogat, beleértve a 200 mm-es radiátorokat is!

A MasterCase H500M június közepétől válik elérhetővé az európai kiskereskedőknél, a bruttó ajánlott végfelhasználói ára pedig 66 900 forint körül alakul.

Írta: Kocsis Bence