a-cooler-master-eletre-kelti-a-legendakat-a-computex-en/2017/05/31

A Cooler Master Életre Kelti a Legendákat a COMPUTEX-en

2017. május 31. Kocsis Bence

A Cooler Master bebizonyítja, hogy mennyire volt aktív az elmúlt 25 évben. Minden sarokban megtalálható világító gépek, számtalan új, népszerű termék leleplezése és egy teljes szekció a gépépítésnek és a moddingnak szentelve, valamint a PC amelyektől minden nézelődőnek leesik az álla, jellemzik az idei Computex-standot.

“Az emberek egy része azt gondolja, hogy az asztali PC egy egyszerű Fekete doboz, amelybe nehéz bármi szépet beépíteni. Látok azonban olyan először építőket is, akik képesek néhány óra alatt elképesztő gépeket építeni. Az elmúlt 25 évben hosszú utat tettünk meg. Az “építs magadnak” még mindig a legjobb módszer arra, hogy pontosan azt kapd, amit szeretnél. Amikre pedig szükséged van hozzá, a megfelelő eszközök,” mondta el Charlie Wu, Brand Manager.

Egy Álom hogy Megépítsd, Nézd és Használd

A négy nagy teljesítményű PC összetevő amelyeket a Cooler Master “nélkülözhetetlen”-eknek hív, – (1) dizájn, (2) személyreszabhatóság, (3) szoftver és (4) funkcionalitás, főleg a játékosok esetében igaz.Minden egyes területen a, Cooler Master bejelent, vagy bemutat egy jelentős mennyiségű terméket. A rajongók pedig biztosak lehetnek abban, hogy ezek a most bejelentett termékek legkésőbb év végéig a boltok polcaira kerülnek.

Dizájn: A Hazai Pálya Előnye

A Cooler Master hírnevét a PC iparban előforduló számos gyártási és dizájn elemének köszönheti. Ilyenek voltak a világ első alumínium háza, (ATC-100), a világ első hőcsöves CPU hűtője (CH5-SKII), vagy az újragondolt torony hűtők, mint a V8 GTS. A bemutatott termékek a legújabb trendeket követik, néhány extrával. A PC házaknál maradva, látjuk az üveg, akril, alumínium és az RGB megjelenését, ahogy ez megjelenik a MasterCase H500P-ben (a HAF sorozat utódja), COSMOS C700P-ben, és az új Q sorozatban.

Igen, ezek azok aminek látszanak. A következő darabjai a legendás HAF és Cosmos családnak. A COSMOS C700P megtartja az elődök klasszikus összetevőit, például a négy vastag csiszolt alumínium fogantyút, és ezeket még több technológiával kombinálja, amelyeket a Cooler Master moduláris koncepciójára alapoztak. Ez sok helyet és még több lehetőséget biztosít a belső elrendezésnek, amelyek mellett elforgatható alaplapi tálca is helyet kap.

Cosmos C700P_03

A forróbb éghajlatokon a Cooler Master kicsit játszik a legújabb hőcsöves technológiával, a “3D Liquid Vapor Chamber,”-el amely a következő elem a sorban a zászlóshajó MasterAir Maker 8 után. A tervezési megoldásoknak köszönhetően a mérnököknek sikerült megoldást találniuk nem csak a hoszabb cső használatára és ezáltal körkörössé alakítására, hanem egy dupla tornyot is sikerült létrehozni, amely három ventilator befogadásával egy egészen méretes “hűtőszendvicset” eredményez.

MasterAir Maker 3DLV Concept

A Cooler Master egyik MasterWatt tápegysége pedig ventilátormentessé vált. A Titánium minősítésű tápegység nem tartalmaz ventilátort. Normál terhelés mellett 40°C-ig melegszik csak, így kisebb áramfelhasználással nagyobb teljesítményre képes.

RGB: Belső ragyogás

A Cooler Master visszafogottan kezelte az RGB őrületet amikor 2015-ben elkezdődött, aminek az oka, hogy a letisztult kinézetet helyezte előtérbe a villódzó fények helyett. Ezen a Computex-en azonban eljött a pillanat amikor már nem tartható az előző állapot és sikerült olyan kettős megoldásokat alkalmazni, amelyek igazodnak a gyártó stílusához.

Közel 15 új termék kapta meg az RGB világítást. Kezdve a hűtőktől, a perifériákon át egészen a MasterCase kiegészítőkig. Még a tápegységek sem menekülhettek. A hűtők piacára szinte berobbant az RGB. Az új hűtők közül számtalan a MasterAir sorozathoz tartozó, már RGB ventilátorokkal érkezik, ahol a ledek a keretben kapnak helyet. A MasterLiquid sorozathoz tartozó AIO folyadékhűtések pumpája változatos effekteket tesz lehetővé. A házak hűtését szolgáló ventilátorok is RGB-s megoldásokat kapnak, és mindhárom lapát dizájnnal rendelkező termék megkapja a fényeket. Minden ventilátor kompatibilis az összes alaplapgyártó RGB kezelőprogramjával.

MasterLiquid 240 RGB_01

A további funkciók dedikált RGB hardver segítségével, egy hub-bal érhetők el. Amennyiben az alaplapod nem kezeli az RGB-t a hub segítségével kezelhetővé válnak a fények és a Cooler Master legújabb RGB szoftverével álíthatod be a számodra legjobban tetsző effektusokat. Az első olyan szoftver, amelyet sikeresen használtak az AMD Ryzen’s Wraith Max gyári hűtővel. A szoftver különlegességét az exkluzív “mirage” effekt adja, amely használatával forgó kerék hatását kelti a ventilátor.

Személyreszabhatóság: Kirakati kinézet egyből a dobozból

A személyre szabhatóság lehetőségei már bőven felülmúlják a MasterCase’s FreeForm TM Moduláris rendszerést és a 25+ kiegészítőt. Az egyik leglátványosabb ezek közül az első a Cooler Master első DIY folyadékhűtő készlete az Aquagate óta. A MasterLiquid Maker 240 lecsökkenti a beszerelés idejét, méghozzá úgy, hogy minden ehhez szükséges alkatrész egy dobozban van. Tartalmazza a lágy csöveket, a magenta vörös folyadékot, réz csatlakozókat és egy gyönyörű vizes egységet.

MasterLiquid Maker 240

Ámbár a moduláris koncepció, a MasterCase’s FreeForm TM Moduláris rendszer még mindig növekszik, és már több mint 25 kiegészítő áll rendelkezésre, új versenyzők is megjelennek a piacon, mint például a MasterBox Q sorozat. Az egyedi “kocka” kialakítású Micro-ATX házak játékos formában érkeznek majd: a keret elforgatható és átalakítható, az oldallapok megcserélhetők, áthelyezhetők a fogantyúk és az I/O. Az egyik modell például oldalra fordítja a házat, ezáltal olyan hatást kelt mint egy gyémánt, amely kinézet a gamerek nagy kedvence lehet.

MasterBox Q300L, MasterBox Q300P, MasterBox Q300T

A Cooler Master modderek segítségével dolgozik azon is, hogy az összes belső elem megfeleljen az elvárásoknak, nem kivétel ez alól a MasterWatt sorozat sem, ahol különböző színű harisnyázott kábelek lesznek elérhetők. Minden egyes kábel ellenőrizve és igazolva lesz a Cooler Master által, és saját termékkén less értékesítve. Ha a harisnyázás nem neked való, a szalagkábelekből is less színválaszték. Még a tápegység házának is less színe, amely megegyezik a MasterCase Maker 5t-n használt vörössel. Az új MWE sorozat megfizethetőbb változatai közt olyan is lesz, amelyik süllyesztett RGB LED-eket kap.

Gaming: Make Your Gaming Experience

A Cooler Master ragaszkodik a játékos szegmensben betöltött szerepéhez, amelyet a Computex-en is bemutat. A játékosok öt most bemutatott perifériának örülhetnek, valamint a házak közül a most bemutatásra kerülő MasterCase H500P (HAF utódja) és a MasterBox Q sorozatnak.

MasterCase H500P_09

A perifériáknál – amelyek közt két egér, két billentyű és egy headset található – az RGB megvilágításban történnek nagy előrelépések. Az úszó billentyűzet kialakítás a zászlóshajó MK750 billentyűzeten és az MS120 klikkelős membrán billentyűzeten a megvilágítás előtérbe helyezését garantálja. A beállítások a billentyűzeten készíthetők el, így nem kell a szoftverrel bajlódni. A két egér a két különböző fogási mód kedvelőjét kényezteti. Ezek kialakítása tenyér és karom fogású játékosoknak kedvez.

MasterKeys MK750_05

A high air-flow házak újraindítása a H500P személyében olyasmi amelyet a Cooler Master már régóta tervezget. Ebben az erős házban hatalmas ventilátorok kapnak helyet, így téve ütőssé a dizájnt és a hűtést. Sokszögű dizájn, 200mm-es RGB ventilátorok, edzettüveg. Csak néhány a számtalan extra közül.

Írta: Kocsis Bence