a-corsair-bejelentette-mp700-pro-se-pcie-50-x4-m2-ssd-jet

A Corsair bejelentette MP700 PRO SE PCIe 5.0 x4 M.2 SSD-jét

A Corsair bejelentette az MP700 PRO SE PCIe 5.0 SSD piacra dobását, mely akár 14 000 MB/s szekvenciális olvasási sebességre és 12 000 MB/s szekvenciális írási sebességre is képes. Ezek az átviteli adatok a PCIe 4.0 SSD-k teljesítményének kétszeresét jelentik és akár 25x gyorsabbak, mint a SATA SSD-k. Az MP700 PRO SE 2, valamint 4 TB-os kapacitással kerül a boltok polcaira.

A hihetetlen szekvenciális írási és olvasási tempó mellett az MP700 PRO SE kihasználja a legújabb interfész, vezérló és NAND flach technológiák előnyeit, hogy kiemelkedő véletlenszerű olvasási és írási teljesítményt nyújtson, ami ugye létfontosságú a kisebb fájlok átvitelénél, ami az SSD-re telepített operációs rendszer esetében hatalmas előny. Az SSD a legjobb teljesítményt értelem szerűen a 14. generációs Intel , valamint AMD Ryzen 7000 sorozatú processzorokkal szerelt PCIe 5.0-ás alaplapok esetény nyújtja, de visszafelé a PCIe 4.0 támogatású rendszerekkel is kompatibilis. 

Az SSD hűtése többféleképp oldható meg. Bár a legtöbb modern alaplap már rendelkezik hűtőbordával a beépíthető SSD-k számára a Corsair többféle hűtéssel dobja piacra az MP700 PRO SE-t. A stílusos hűtőbordával ellátott modell mellett a gyártó Hydro X sorozatú vizesblokkal ellátott változatot is kínál szabványos 1/4"-es szerelvénnyel a meghajtó teljesítményének maximalizálása érdekében. A gyártó 5 év garanciát vállal új megoldásaira, további információkat a termékoldalon találtok. 

Írta: Kocsis Bence

Hasonló bejegyzések: