a-corsair-bemutatta-uj-premium-gamer-headset-csaladjat

A Corsair bemutatta új prémium gamer headset családját

2019. szeptember 27. Kocsis Bence Periféria hírek

A Corsair piacra dobta új prémium gamer headsetjeit, a VIRTUOSO RGB Wireless és VIRTUOSO RGB WIreless SE modelleket. A Corsair ezzel a két modellel szeretne hidat képezni a gamer fejhallgatók és a nagyteljesítményű fejhallgatók között. Az új modellek kompromisszumok nélküli hang és beszédminőséget biztosítanak 20 Hz és 40 000 Hz közötti frekvencia tartományban. Az új headsetekre kivételes kényelem és kifinomult megjelenés jellemző és ezt több kivitelben biztosítja. Az SE modell mellett fehér és karbon színben érhetők el az újdonságok.

A headsetek érdekessége, hogy vezeték nélkül, nagyteljesítményű USB-s vezetékes módon, valamint 3,5 mm-es jack csatlakozóval vezetékes módon is használhatók, így a sokoldalúság és kényelem garantált. A VIRTUOSO RGB wireless headsetek a CORSAIR valaha kínált legjobb hangminőséget produkáló fejhallgatói. Az 50 mm-es neodímium mágnessel ellátott hangszórók a klasszikus gamer headsetek frekvenciatartományának közel dupláját, azaz 20-40000 Hz közötti tartományt tudnak. Ez lehetővé teszi a hang hihetetlen részletességét, pontos reprodukálását, így a mély és magas hangok erőteljesen és tisztán hallhatók vissza.

Természetesen gamer headset révén a mikrofon is fontos szerepet játszik, hisz játék közben fontos, hogy tisztán tudjunk megszólalni. A VIRTUOSO RGB wireless mikrofonja akár 10000 Hz-es frekvenciát is képes kezelni, mely ugyancsak majdnem kétszerese a gamer headsetek mikrofonjának. Ennek köszönhetően a VIRTUOSO RGB Wireless Discord tanúsítványt kapott.

Míg a hagyományos headsetek mindössze egy csatlakozási lehetőséggel rendelkeznek, addig a VIRTUOSO RGB Wireless különféle módokat kínál a különféle eszközökhöz való csatlakoztathatóság érdekében. A PC-hez csatlakoztatható Slipstream Wireless technológiával, aminek köszönhetően akár 18 m távolságból is használhatjuk a headsetet. A lehető legjobb hangminőség érdekében USB-n keresztül is használhatjuk a headsetet, hogy élvezzük a 24 bit / 96 kHz , magával ragadó 7.1es hangot. Végül ott az univerzális 3,5 mm-es csatlakozó biztosítja a kompatibilitást az audió lejátszókkal, konzolokkal és egyéb mobil eszközökkel.

Maga a headset megmunkált alumínium burkolatot kapott, ami a plüss, memóriahab fülhallgatóval kiegészítve egy kimondottan kényelmes használatot eredményez. Az integrált akkumulátor akár 20 órás üzemidőt is lehetővé tesz, melyben fontos szerepe van az inteligens gyorsulásmérő alapú ébredés funkció, mely rengeteg energiát takarít meg, hisz autómatikusan bekapcsolja a headsetet, ha felvesszük.

USB-n történő csatlakozás esetén a Corsair iCUE szoftver használható, a hangot és a világítást minden téren beállíthatjuk. Választhatunk előre beállított audió profilok közül, testre szabhatjuk az RGB világítást, akár dinamikus effektekkel, emellett szinkronizálhatjuk a szoftver segítségével más iCUE kompatibilis eszközökkel. Az SE modell egy nagyobb, 9,5 mm-es mikrofonnal rendelkezik a nagyobb hangtisztaság érdekében. További extra az SE wireless esetében, egy extra, párnázott, tárolótáska is, mely mágneses kapcsokkal zárható.

Ami az árakat illeti, a VIRTUOSO RGB Wireless SE 210 dollárt kóstál , míg a White és Carbon modellekért 180 dollárt kell kifizetni.

Írta: Kocsis Bence

Hasonló bejegyzések: