a-fanatec-bemutatta-a-csl-elite-racing-wheel-t-playstation-4-licensszel/2017/06/07

A Fanatec bemutatta a CSL Elite Racing Wheel-t PlayStation 4 licensszel !

2017. június 07. Kocsis Bence

A szimulátoros közössék ezt a napot is megérte. A Fanatec hivatalosan is bejelentette, hogy a CSL Elite Racing Weel mostantól PlayStation 4 licensszel rendelkező kormányként is beszerezhető. A CSL Elite Racing Weel egy rendkívül komoly Force Feedback-el rendelkező megoldás, mely realisztikus méretekkel (30 cm-es kormánykerék) rendelkezik. A CSL Elite Racing Wheel kompatibilis a Fanatec Clubsport váltóval, kézifékkel és a ClubSport és CSL pedálokkal egyaránt, azonban a kormánykerék és a kormánymű külön nem kapható, csak együtt lehet őket beszerezni.

Bár a PlayStation 4-es változat hasonlít a CSL Elite alapváltozathoz, azért vannak jelentős különbségek:

Mivel egy hivatalosan licenszelt termékről van szó, a fejlesztésben intenzíven részt vett a SIEE is (Sony Interactive Entertainment Europe) , az újdonság kompatibilis a PlayStation 4 és PlayStation 4 Pro konzolokkal. A kormánykeréken elhelyezett gombok pl. a Logitech G29 kormányhoz hasonlóan képesek kiváltani a kontrollert és fontos megjegyezni, hogy a gombok felcserélhetők. A motorvezérlő elektronika, a motor és a tápegység megegyezik a ClubSport Wheel Base V2.5-el. A  PlayStation 4-es változat esetében az áttételi arány megváltozott, így nyomaték és sebesség terén is történtek változások.

CSL-E-RW-PS4-Main02-1000x666

Maga a kormánykerék súlya 970 grammra csökkent, ami a gyártó legkönnyebb körmánykereke. A borítás valódi bőr, perforált kivitelben, velúr szövet varrással. A kissebb súly javítja a kormánykerék gyorsulását és kevesebb nyomatékot igényel. A váltók át lettek tervezve, váltáskor életszerűbb érzést nyújtanak.

CSL-E-RW-PS4-Main03-1000x666

Az erős kefe nélküli szervómotor akár 6 Nm nyomatékot is képes átvinni a kormánykerékre. A szíjhajtás a fogaskerekellel szemben sokkal csendesebb, így nem hallható recsegő, zörgő hang a kormányzás és főképp erővisszacsatolás közben. A kormánykerék 1080 fokos szögben elforgatható, ami a legkülönfélébb járművek életszerű irányítását teszi lehetővé. A kormánykeréken elhelyezésre került egy 3 számjegyű kijelző, ami tökéletes pl. sebesség kijelzésére.

Mint már említettük a kormányt és a motorrészt csak egyben lehet megvásárolni és ami az árát illeti, elég húzós a maga 500 eurós árcédulájával. Ehhez még persze legalább egy ClubSport vagy CSL pedál megléte szükséges, ami 90 és 600 euró között szerezhető be többgéle válzozatban. A kormány kompatibilis a PlayStation 4 mellett Xbox One-al és PC-vel is.

fanatec

Írta: Kocsis Bence