a-fanatec-bemutatta-csl-elite-sorozatat/2016/08/27

A Fanatec bemutatta CSL Elite sorozatát

2016. augusztus 27. Kocsis Bence Periféria hírek

A Fanatec bemutatta CSL Elite sorozatba tartozó három új termékét, melyek a felsőkategóriás Clubsport sorozat kezdvezőbb árú változatai. A CSL jelentése "Clubsport Light", ami a Clubsport termékvonal kedvezőbb árú megfelelőjére utal. Ez azt jelenti, hogy néhány alapvető funkció megtartása mellett néhány tulajdonság kimaradt az új sorozatból, de azért néhány innovbatív megoldással is találkozhatunk a másik oldalon.

Az CSL Elite termékvonal az Asetto Corsa konzol verziójának európai megjelenésére lett időzítve, hisz a kormány támogatja a játék Xbox One verzióját, emellett természetesen PC-s támogatással rendelkezik. A készletet ennek eredményeképp egy készlet formájában is meg lehet vásárolni CSL Elite Wheel Assetto Corsa Edition néven mely az Assetto Corsa ÍXbox One verzióját is tartalmazza. A játék előzetes videóját itt tekinthetitek meg.

A CSL Elite sorozat tehát három termékből áll. A CSL Elite Wheel Base, a kormány lelke egy erős, emellett gyors szervómotorral rendelkezik, amely 6 Nm nyomatékot képes produkálni a kormánytengelyre. Ezt a nyomatékot egyetlen szíj biztosítja a motor és a kormánytengely között. A szíjhajtás miatt (mint a többi Fanatec kormánynál is) nincs fogaskerék-zaj, kattogás, holtjáték az erővisszacsatolás során. A CSL Elite Wheel Base kompatibilis az összes Fanatec CSL és Clubsport kormánykerékkel. Az 1080 fokos maximális elfordulásnak köszönhetően nem csak versenyzére , hanem driftelésre is tökéletesen alkalmas. A nagy erő miatt erős rögzítés is jár a Wheel Base-hez. A kialakított rögzítő lyukak mellett, melyeket csavatok hasunálatához alakítottak ki (állványra felszerelés céljából, cockpit építésnél) szerszám nélküli rögzítésre is van lehetőség a felszerelt bilincs segítségével. A Wheel Base összesen három kimenettel rendelkezik. Ezek a két váltó port és a kézifék port. A CSL váltókat és kézifék is hamarosan elérhető lesz. A CSL Elite Wheel Base kimondottan esztétikus megjelenéssel rendelkezik, a felületén egy LED csík is helyet kapott, mely nem csak a fordulatszám kijelzésére alkalmas, hanem játék függően akár az üzemanyag sziontet is képes jelezni.

fanatec_csl_01

A CSL Elite pedál egy letisztult, teljes fém szerkezettel rendelkező megoldás. A pedál két változatban érhető el. A Basic vátlozat két pedálos, ami egy gáz és egy fékpedált jelent. Emellett a teljes változat (Loadcell Kit-tel kiegészítve) már rendelkezik kuplung pedállal is. A valós fékérzetről az erős fémrugó és poliuretán hab gondoskodik. A pedálok érdekessége, hogy keszerelhetők, sőt, horizontálisan állítható a helyzetük. Érdekesség emellett az is, hogy a harmadik pedál "érkezésével" az eredetileg fékként használt pedálból esz a kuplung, ami kikerül bal oldalra, középre pedig a nagyobb tudású, valós fékérzeted adó megoldás.

fanatec_csl_02
fanatec_csl_03 fanatec_csl_04
.

Áraktekintetében sokat faragott a gyártó a Clubsport termékvonalkoz képest, így már egész elviselhető áron juthatunk hozzá az újdonságokhoz, bár ehhez még egy kormánykerékre is szükségünk lesz. A CSL Elite Wheel Base 320 euróba kerül, a CSL Elite alap pedálért 90 eurót kell fizetnünk, de ha a három pedálos, komolyabb fékkel rendelkező megoldást igényeljük, akkor a CSL Elite Pedals LC 220 euróba kerül. Az Xbox One játlkszoftvert és egy kormánykereket is tartalmazó  CSL Elite Wheel Assetto Corsa Edition készlet 690 eurós áron vásárolható meg. További információkért látogass el a gyártó oldalára.

fanatec_csl_05

 

Írta: Kocsis Bence

Hasonló bejegyzések: