a-fractal-design-bemutatta-era-itx-szamitogephazat

A Fractal Design bemutatta ERA ITX számítógépházát

2020. március 21. Kocsis Bence Gépház hírek

A Fractal Design bemutatta ERA ITX számítógépházát, mely - ahogy a neve is mutatja - mini ITX alaplapra építkező konfigurációk számára lett megalkotva. Ha ITX számítógépházakról beszélünk, leggyakrabban a konfigurációs korlátozások és kompromisszumok kerülnek szóba. 

Az alumínium külső burkolattal rendelkező ház kétfajta fedőlappal érhető el. A vásárlók színtől függően fa és edzett üveg lap közül választhatnak. Ami a hardver kompatibilitást illeti, az ERA ITX megbírkózik az akár 295 mm hosszú, két slotos grafikus kártyákkal és kompatibilis az ATX és SFX tápegységekkel. Utóbbi esetben a folyadékhűtéses radiátor kompatibilitás 120 mm-es helyett 240 mm-esre nő. Ventilátorokból hátra egy SSR3 80 mm-es modell került beszerelésre, emellett felül két darab 120 mm-esm alul két darab 140 mm-es légkavaró rögzíthető. Utóbbiak a két slotos GPU nélkül használhatók csak. Léghűtéses processzorhűtőből 120 mm-es a megengedett magasság, de abban az esetben, ha az oldalsó HDD konzol fel van szerelve, alacsony profilú, 70 mm magas hűtő szerelhető be. 

Kicsi ház ellenére több merevlemez is beszerelhető a házba szerelt, kivehető modul segítségével. 2 HDD, vagy 1 HDD + 2 SSD , vagy 4 SSD felállásban tudunk adattárolókat beszerelni. Az I/O panelen két USB 3.0 port került elhelyezés és megtalálhatók az audió jack portok is. Extrának mondható az USB 3.1 Gen 2 Type-C port. Aki ilyen apró köntösbe szeretné bújtatni konfigurációját, annak 165 eurót kell kipengetnie.További információkat agyártó oldalán találtok

Írta: Kocsis Bence