a-fractal-design-uj-ventilatorokat-mutatott-be/2015/02/16

A Fractal Design új ventilátorokat mutatott be

2015. február 16. Kocsis Bence Hűtés hírek

A Fractal Design a mai napon két új ventilátor sorozatot mutatott be a Silent Series R3 és Dynamic családokat. A Silent Series R3 ventilátorok kiváló ár/érték aránnyal rendelkező modellek úgynevezett „Rifle Bearing” csapágyazással lettek ellátva, mely ötvözi csúszócsapágy és golyóscsapágy tulajdonságait, így alacsony zajszint és hosszú élettartam jellemző ezen modellekre.  A Silent Series R3 sorozatba 40, 50, 60,80, 92, 120 és 140 mm-es modellek tartoznak, melyek az alacsony fordulatszámnak köszönhetően zajtalanul cserélik le a ház "elhasznált" levegőjét.

92 140
.

A Fractal Design Dynamic GP-12 és GP-14 ventilátorok jó légáramlást biztosítanak minden felhasználási területen, legyen szó rendszerhűtősről, vagy processzorhűtő hűtőbordájának, radiátorának hűtéséről. A 120 és 140 mm-es ventilátoroknál hidraulikus csapágyakat használ a gyártó, mely költséghatékony kompromisszuma a hüvelyes- és FDB csapágynak. Az optimalizált geometriájú ventilátorok jó egyensúlyt teremtenek a maximális statikus nyomás, légáramlás és zajszint között. A vékony lapátok külső felén végigfutó vonal, illetve a lapátok végén elhelyezett bevágások optimalizálják a légáramlást, csökkentik a turbulenciát. A ventilátorok fekete házzal, fehér, illetve fekete lapátokkal lesznek elérhetőek.

gp_12 gp_14
.

A Silent Series R3 és Dynamic sorozatú ventilátorok április környékén kerülnek a boltok polcaira. A Silent Series R3 sorozat modelljeire várhatóan 6 és 10 euró közötti árcédula kerül, míg a Dynamic sorozat 11 és 13 eurós áron lesz beszerezhető. További információkért látogass el a gyártó oldalára.

Írta: Kocsis Bence

Hasonló bejegyzések: