a-gigabyte-bemutatta-az-uj-z270-szerias-alaplapjait-aorus-a-szemelyi-szamitogepekben/2017/01/03

A Gigabyte bemutatta az új Z270 szériás alaplapjait: AORUS a személyi számítógépekben

2017. január 03. Herczeg Balázs

A GIGABYTE bemutatta a legújabb AORUS Gaming termékcsaládba tartozó alaplapjait, amelyek az Intel hatodik és hetedik generációs Core processzorait támogatják. Az új modelleket kifejezetten azon felhasználók számára tervezték a gyártó mérnökeik, akik szeretnének még többet kihozni számítógépükből. Ehhez olyan, egyedi technológiákat vethetnek be, mint az egyedi igényekre szabható, személyessé tehető RGB Led világítás, a teljeskörű vízhűtés-támogatás, vagy például az alapjaitól újratervezett intelligens ventilátor-szabályzó rendszer. Az új platformba integrált AORUS-szolgáltatásokkal a játékosok kifejezhetik saját egyéniségüket a PC-n belül és kívül is. Az elmúlt években egyre nagyobb igény mutatkozott az iránt, hogy a gamerek egyedivé varázsolják saját PC-iket – az AORUS Gaming alaplapokkal mindez új szintre lép és bárki számára elérhetővé válik. Az AORUS egy prémium gaming márka, amely elsősorban az egyedi kinézetre, a moddolásra és személyre szabásra helyezi a hangsúlyt, hogy bármely felhasználó, de különösen a gamerek saját elképzeléseik szerint alakítsák számítógépüket. Legyen az akár egy profi játékos, egy hétvégi gamer vagy egy power user, az AORUS alaplap tökéletes választás mindenki számára.

586

„Jól tudjuk, hogy a moddolásra, személyre szabásra fáj vásárlóink foga – erre bizonyíték az a rengeteg ötletes és fantasztikus egyedi PC-költemény, amelyekben mind GIGABYTE alaplap dolgozik” – mondta Henry Kao, a GIGABYTE alaplap-divíziójának alelnöke. „Ennek a magas elvárásnak nem csupán a GIGABYTE, az AORUS márkajelzésű alaplapok is tökéletesen megfelelnek. Célunk, hogy mindig a lehető legtöbbet nyújtsuk – lehetőleg annál is többet, amit elvárnak tőlünk a felhasználók”. 7. generációs Intel Core processzorral hajtott alaplapok Az AORUS Gaming alaplapok teljes mértékben támogatják és kezelik a legújabb, hetedik generációs Intel Core processzorokat, de emellett kompatibilisek az előző, hatodik generációs Core CPU-kal is. Az új, hetedik generációs platformmal az AORUS Gaming alaplapok megnövelt teljesítményt, gazdag és magával ragadó élményt, továbbá mindenre kiterjedő és gyors I/O kapcsolatokat kínálnak.

aurusg9

G-Chill és G-Frost – garantáltan jéghideg A Z270X-Gaming 9 és Z270X-Gaming 8 alaplapokra a GIGABYTE mérnökei exkluzív vízhűtő blokkokat szereltek. Ezek a blokkok, a G-Chill és a G-Frost – amelyeket a Bitspower és az EK Waterblocks készített – tökéletesen alkalmasak akár passzív, akár aktív hűtésre is. Ezen AORUS Gaming alaplapok esetében minden adott ahhoz, hogy a gamerek minden határt átlépve a maximálisnál is nagyobb teljesítményt préseljenek ki új számítógépükből tuning segítségével.

rgbRGB Fusion – Ragyogjon a géped, ahogy te szeretnéd fejezd ki magad a legújabb, teljesen átdolgozott AORUS RGB Fusion világítási rendszerrel. Ez a megoldás lehetőséget biztosít, hogy a felhasználók teljesen egyedivé varázsolják PC-jük világítását. Az RGBW Led csíkok támogatásával a gamereknek végre lehetőségük nyílik, hogy AORUS Gaming alaplap birtokában sokmillió színárnyalattal olyan egyedivé varázsolják számítógépüket, hogy abból tényleg csak egyetlen egy legyen az egész világon. A fehér ledek támogatása és a Led csíkok alaplapi csatlakozói mellett az alaplap több zónára osztva tartalmaz még rengeteg fényforrást, amelyeket kényelmesen felprogramozhatunk, hogy még jobb összhatást érjünk el. A kiválasztott modelleknél az Accent LED Overlay is elérhető, ahol egy speciális táblát cserélve valóban teljesen egyedivé tehetjük gépünket.

smrtfanSmart Fan 5 – Ventilátorok intelligens vezérléssel A megfelelő légáramlás kritikusan fontos minden számítógépnél, amit most a Smart Fan 5 technológiának köszönhetően a legapróbb részletig irányításuk alatt tarthatnak a gamerek. Mostantól minden egyes alaplapi ventilátor-csatlakozó hibrid kialakítású, így a felhasználónak nem kell azon törnie a fejét, hogy melyik érintkezőt milyen eszközhöz használhatja. Minden érintkező automatikusan felismeri a rákapcsolt eszközt, ventilátort vagy pumpát és ennek megfelelően konfigurálja a hűtési rendszert. Annak érdekében, hogy az extrém igényeknek is megfeleljen az AORUS Gaming alaplap, a megjelölt ventilátorcsatlakozók akár 2 A áramfelvételű ventilátorokat és pumpákat is támogatnak. A Smart Fan 5 vezérlési rendszer lehetőséget biztosít arra is, hogy az egyes ventilátorok ne csupán a gyárilag beállított hődiódára, hanem tetszőleges értékre reagáljanak. A cserélhető és utólag beépíthető hőérzékelők segítségével optimális, csendes és nagyon hatékony hűtési rendszert építhetünk ki egyszerűen. A kiválasztott alaplap-modellekhez két darab extra hőérzékelőt is mellékelünk.

Az AORUS Gaming alaplapok a CES 2017 kiállításon debütálnak. További nagyszerű szolgáltatásokról és részletekről bővebben a GIGABYTE közösségi oldalain olvashatsz.

Írta: Herczeg Balázs

Főszerkesztő-helyettes, hardver teszter