a-gt6-ban-debutal-a-legujabb-bmw/2013/12/13

A GT6-ban debütál a legújabb BMW

2013. december 13. Kocsis Bence

A Polyphony Digital, a PlayStation 3 rendszerre nemrégiben kiadott Gran Turismo 6 játék fejlesztője és a BMW bejelentették, hogy a BMW M4 Coupé egy új frissítésnek köszönhetően mától (12.12) elérhető a játékban. Az autóverseny szimulátor versenyzői így a világon elsőként élhetik át a 2014-ben piacra kerülő M4 Coupé vezetésének élményét. Az együttműködés örömére egy egyedi szezonális verseny, a BMW M4 Coupé Superlap kihívás is megjelent, melynek helyszíne a Nürburgring Grand Prix. A verseny december 26-ig lesz elérhető.

Egészen mostanáig a BMW M4 Coupé-t a nyilvánosság csak koncepcióként ismerhette meg. Az együttműködésnek köszönhetően a Polyphony Digital azonban példátlanul korán, még a fejlesztési fázisban hozzáférhetett az autóhoz, hogy aprólékos gonddal megalkossa a modellt a Gran Turismo 6 játékosai számára.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=pPVomrurzdU[/youtube]

Az igazi BMW M4 Coupé álcázott változata a Gran Turismo 6 rajtjának bejelentésén is jelen volt a dél-spanyolországi Ronda városában, ahol Kazunori Yamauchi, a Gran Turismo  sorozat legendás alapítója tehetett is néhány kört az Ascari Race Resort pályáján a vadonatúj járművel.

Miközben a Gran Turismo játék 15 éves története során immár a hatodik változatához ért, az új  nagy teljesítményű sportkocsi a BMW M filozófiájának az M3-at érintő ötödik generációját képviseli – jóllehet az új M4-jelvény jól megkülönbözteti a Coupét az M3 négyajtós változatától.

M4_01_1386754434

A Gran Turismo 6 tulajdonosai mostantól kipróbálhatják milyen élményt nyújt a BMW M4 Coupé magas fordulatszámú, hathengeres motorja. Az M TwinPower Turbo technikát használó motor 431 lóerő leadására képes egy olyan autóban, amelynek tömege mindössze 1497 kilogramm. A Gran Turismo 6 új szimulációs rendszerének, az aerodinamikai, felfüggesztés és abroncs szimulációnak, valamint az elképesztően kifinomult képi megjelenítésnek köszönhetően a játékban megjelenő BMW M4 Coupé az eredeti pontos mása, a vezetés élménye pedig tökéletesen élethű.

M4_03_1386754435

A Nürburgring mellett a GT6 játékosai most több mint 37 helyszínen – köztük az Ascari pályán – és akár 100 különböző pályamódban próbálhatják ki, hogy mire képes az új kocsi. A játékban elérhető „Photo Mode” funkcióval pedig a lenyűgöző környezetben még fényképet is készíthetnek az autóról.

Az, hogy egy típus még a piaci megjelenés előtt elérhetővé válik egy játékban jól mutatja, hogy mennyire nagyra becsüli egymást a BMW és a Polyphony. „Nagyon izgalmas számomra, hogy a BMW M4 Coupé virtuálisan a Gran Turismo 6 játékban debütál” – jelentette ki Dr. Friedrich Nitschke, a BMW M GmbH elnöke. „A BMW M4 Coupé az autósportra jellemző műszaki megoldásokat mintegy átviszi a versenypályáról a közutakra, és ezt a világ legmegerőltetőbb pályájának tartott legendás Nürburgring Nordschleife versenypályán megtett sok ezer kör tapasztalata tette lehetővé. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy milyen érzés lesz vezetni a Gran Turismoban ugyanazon a pályán. ”

M4_02_1386754434

A partneri kapcsolat szintén nagy büszkeséggel tölti el a Polyphony Digital elnökét: „Mindig csodálatos élmény életet lehelni egy vadonatúj autóba. Szeretném megköszönni a BMW-nek, hogy megbízott bennünk és rendelkezésünkre bocsátotta az összes szükséges adatot ahhoz, hogy kifejleszthessük a játékban a BMW M4 Coupét” – nyilatkozta Kazunori Yamauchi.

Írta: Kocsis Bence