a-hama-uj-egerei-vonzzak-a-tekintetet

A Hama új egerei vonzzák a tekintetet

2023. március 30. Kocsis Bence Periféria hírek

A Hama két új egeret mutatott be: az MW-300 V2 ráadásul piros és sárga, az MW-400 V2 pedig opal zöld, naracssárga és kék színekben is kapható. Az egerek között nemcsak a mindent tudó példányok népszerűek, hanem azok is, amelyek az alapfeladatokra koncentrálnak, ezekre viszont tökéletesek. Az MW-300 pontosan ilyen volt, és ennek az egérnek érkezett meg most a második változata, MW-300 V2 néven. Az elődhöz hasonlóan a széria elsősorban azzal igyekszik népszerűvé válni a felhasználók körében, hogy élénk színekben tündököl: piros és sárga színben vásárolhatod meg.

Az egér alapvetően akkor ajánlott, ha egy olyan termékre van szükséged, amelyet könnyen hordozhatsz, hiszen az MW-300 V2 a kompakt kütyük táborát erősíti. Szimmetrikus kialakításából adódóan jobb- és balkezes felhasználók egyaránt használhatják. A Hama az egeret csendes működésre tervezte, hiszen polimerbevonatú tappancsai hangtalanul suhannak, és a gombok alá rejtett mikrokapcsolók sem adnak ki kattanó hangot használat közben. Az egér teljes egészében az alapkiépítést követi, hiszen extra gombokat nem tartalmaz.


Az egér vezeték nélkül kommunikál. A Hama természetesen a manapság népszerű nano vevőegységet adja mellé, amely USB-portba illeszkedik és olyan apró, hogy akkor is nyugodtan a notebookban hagyhatod, amikor épp nincs rá szükséged. A kommunikáció 2,4 GHz-es és saját szabványt használ, amely akár 8 méteres hatótávolságot is gond nélkül képes áthidalni. Erre általában persze nincs szükség, de a lehetőség adott akár arra is, hogy a tévé mellé letett notebookot a kanapéról irányítsd. A tápellátásól AAA méretű elem gondoskodik.

De nemcsak az MW-300, hanem az MW-400 széria is megújult! Az MW-400 V2 is színes egyéniségnek mondható, de nála nem rikító színeket, hanem visszafogott zöld, narancssárga és kék árnyalatokat használt a Hama. A vezeték nélküli kialakítás és a 2,4 GHz-es, saját szabványt használó nano vevőegység természetesen ennél a kütyünél is adott, viszont az MW-400 jóval okosabb kistestvérénél!


Okosabb, hiszen az optikai szenzor érzékenysége három lépésben, 800, 1200 és 1600 DPI között állítható az aktuális feladat függvényében. A felbontás állításához ráadásul egy dedikált gomb is került az egérre, így ha váltani szeretnél, nem kell sem a drájverrel sem valami vezérlőszoftverrel bajlódni. Természetesen a görgőt is használhatod gombként, emellett pedig a hüvelykujjad alá is kapsz két további gombot a munkát megkönnyítendő. Ez utóbbi páros sokszor lehet hasznos, de egyben azt is jelenti, hogy az egér nem szimmetrikus kialakítású: jobbkezesek számára tervezték.
A működéshez szükséges energiát ez az egér is AAA méretű elemről kapja.

A vezetékes modellek 2700 forintos ajánlott fogyasztói árcédulát kaptak, míg a vezeték nélküli változatok 2900 forintos áron szerezhetők be.

forrás: HAMA sajtóközlemény / HAMA blog


Írta: Kocsis Bence

Hasonló bejegyzések: