a-legendas-razer-diamondback-gamer-eger-a-vilag-legpontosabb-erzekelojevel-ter-vissza/2015/09/04

A legendás Razer Diamondback gamer egér a világ legpontosabb érzékelőjével tér vissza

2015. szeptember 04. Kocsis Bence Periféria hírek

A Razer a mai napon bejelentette ikonikus Razer Diamondback gamer egerének legújabb kiadását. A „megfiatalított” Diamondback továbbfejlesztett ergonómiával, a világ legpontosabb szenzorjával, és Chroma LED-es világítással rendelkezik.

A Razer Diamondback – amely gyakorlatilag szabvánnyá vált a profi játékosok körében 2004-es bevezetése óta - volt a világ első gamer egere, amely optikai szenzorral rendelkezett, formája és funkciói pedig korának legjobb eSportolóival közösen kerültek kifejlesztésre. Könnyű kialakítása, érzékenysége, ergonomikus formája, és a játék közbeni – on-the-fly – érzékenység-beállítási lehetőség rövid idő alatt a profi játékosok kedvenc gamer egerévé tette. A Razer Diamondback világszerte számos díjat nyert, és mind a mai napig egy igen keresett, bestseller egér.

Az új Razer Diamondback hű marad elődje formatervezési filozófiájához, de kihasználja a szenzortechnológiák legújabb fejlesztéseit, hogy a játékosok kezébe egy olyan egeret adjon, amely méltó a legendás Diamondback névre.

Razer-Diamondback-(1)

“A Razer mindig is a világ legambiciózusabb játékosai számára fejlesztett hardvereket, és a Diamondback volt az egyik első olyan egér, amelyet az eSportok versenyzőitől kapott visszajelzések figyelembevételével alkottunk meg, így biztosítva számukra a dominanciát a legmagasabb szintű versenyeken is.” - nyilatkozta Min-Liang Tan, a Razer társalapítója és vezérigazgatója. “Fogtuk az összetéveszthetetlen Diamondback designt, és korunk legjobb rendelkezésre álló technológiájával tettük naprakésszé, egy olyan egeret létrehozva, amely az új és régi Razer rajongóknak egyaránt tetszeni fog az általa biztosított versenyelőny révén, amely a Diamondback név méltó örökösévé teszi.”

Az elődmodell alakját alapul véve az új Razer Diamondback megtartja a vékony, kétkezes formát, amely mind a bal-, mind a jobbkezes játékosok számára ugyanannyira kényelmes fogást biztosít, rendkívül mobil kialakításban. A stratégiailag elhelyezett oldalsó gombok egyaránt könnyen hozzáférhetőek a jobb- és a balkezes felhasználók számára. A formatervezett kialakítás számos egérmarkolási stílusnak és kézméretnek megfelel, így tökéletes a hosszú ideig tartó játékra is, az új, gumírozott markolat pedig még nagyobb kontrollt biztosít az egér felemelése, vagy a gyors mozdulatok során, amelyek elkerülhetetlenek, ha a játékbeli akció kezd hektikussá válni.

Razer-Diamondback-(4)

A szenzortechnológia legújabb fejlesztéseit használó Razer Diamondback egy 16.000 DPI érzékenységű szenzorral rendelkezik, amely soha nem látott követési pontosságot tesz lehetővé. A Razer Synapse szoftverével a játékosok akár 1 DPI-s lépésekben testre szabhatják Diamondback egerüket, hogy a követési pontosság tökéletesen megfeleljen játékstílusunknak - legyen az bármilyen is. Az akár 0,1 mm-re is beállítható emelési-levágási (lift-off cut-off) távolsággal a játékosok mostantól magabiztosabban mozgathatják és hozhatják alaphelyzetbe egerüket, és nem kell attól tartaniuk, hogy a véletlen drift negatívan befolyásolja teljesítményüket.

Az új Razer Diamondback azonban nem lenne teljes a Razer testreszabható Chroma világítása nélkül, amellyel a játékosok 16,8 millió szín közül választhatnak az eszköz testreszabása során. A számos világító hellyel, és a más Chroma-támogatással rendelkező eszközökkel történő szinkronizáció révén a játékosok valóban személyes játékbeállításokat hozhatnak létre.

A Razer Synapse lehetőségeit maximálisan kihasználva, makrók, funkciók vagy billentyűparancsok rendelhetőek az új Razer Diamondback bármely gombjához, a kiosztások pedig ezt követően a felhőbe menthetőek, ahonnan azonnal és bármelyik PC-n használhatóvá válnak. Minden egyes részlet – az egyéni játékprofiloktól és beállításoktól a DPI felbontásokon át a színsémákig - szabadon módosítható, menthető, és hasznosítható a Razer Synapse szoftvercsomag teljes integrációja révén.

A 99,99 eurós ajánlott fogyasztói árran rendelkező Razer Diamondback már előrendelhető a RazerStore-ban és világszerte októbertől lesz elérhető.

   

Írta: Kocsis Bence

Hasonló bejegyzések: