a-legjobb-mainstream-gaming-laptopok

A legjobb mainstream gaming laptopok

2019. augusztus 23. Herczeg Balázs Laptop/Notebook

Vékony káva, csúcskategóriás RTX grafikus kártyák és gombonként programozható RGB világítás az új MSI GP65 Leopard és GL75 laptopokban

A GP Leopard és GL sorozat sikerét követően a gaming laptopokat gyártó óriás, az MSI, büszkén mutatja be a GP65 Leopard és a GL75 laptopokat csúcskategóriás zászlóshajó tulajdonságokkal és vadonatúj tervezéssel, amelyek karcsú Sci-Fi megjelenéssel és fejlettebb lehetőségekkel rendelkeznek, hogy átlépjék a középszintű laptopok korlátait. Az MSI sárkány szellemének ötvözése a csúcskategóriás specifikációkkal elérhetővé teszi az átlagos felhasználók számára az MSI erős gaming laptopjait.

Zászlóshajó megjelenés vadonatúj fémvázzal

Egy jól összerakott készülék minimális burkolattal a versenyképes laptopok között. A GP65 a super-sportautókra hajaz: karakteres vonalak az alumíniumfedélben, miközben alul megtartja az űrhajókat idéző kialakítást. A kevesebb több! A minimalista stílusra épülő laptopok térnyerésével a GL széria fő tervezési szempontja az egyszerűségben rejlik. A vékonyított szálcsiszolt borítással a laptop ugyan könnyebb lett az előző modellekhez képest, de megőrizte a katonai szintű tartósságát.

Lenyűgöző áttörés a valósághű látvány elérésében
A GP65 és GL75 legérdekesebb tulajdonsága kétségtelenül a vékony kávában rejlik, amely sokkal keskenyebb kialakítást jelent a kamera helyének feláldozása nélkül, így biztosítva a legjobb vizuális élményt. Mostantól minden MSI gaming laptop sorozatnál elérhető a tisztább és élesebb, vékony keretes kijelző.

A billentyűzet a kulcs! A konkurencia egyszínű háttérvilágítással rendelkező termékeivel ellentétben, a GP65 és a GL75 támogatják a gombonkénti RGB háttérvilágítást a Steelseries gaming billentyűzetek által, amelyek lézeres gravírozással készültek, a játékosoknak pedig valós idejű állapotfrissítést és fantasztikus fényáradatot biztosítanak kedvenc dalaikra.

Csúcskategóriás benyomás, kompromisszummentes teljesítmény

Ugyan a zászlóshajókra jellemző tulajdonságok már kezdik elérni a belépő szintű laptopokat is, az MSI nem áldozza be a teljesítményt, és nagyobb figyelmet fordít az anyagminőségre is. A specifikációkat nézve az MSI kétségkívül a legjobb választás a kezdő gamerek számára. A GP65 és GL75 egyaránt a legújabb 9. generációs Intel Core i7 processzorral és valós idejű ray-tracing grafikus kártyával - akár RTX 2060 kárytával – rendelkezik, ezáltal pedig45 százalékos teljesítménynövekedést eredményezve. A GP65 ezenfelül képes a 144 Hz-es képfrissítésre is.

Továbbá, az MSI exkluzív, forradalmi hűtésrendszere, a már középkategóriás GE sorozatban bemutatott „Cooler Boost 5” szintén megtalálható a GP65-ben és a GL75-ben, amelyek dedikált hűtést kínálnak mind a CPU, mind pedig a GPU számára az összesen elérhető 7 hővezető cső segítségével, így biztosítva a lehető legjobb hűtési teljesítményt még extrém játékkörülmények között is. Anélkül, hogy a versenytársaik felülmúlnák, a GP65 és a GL75 az MSI óriási hangszóróival rendelkezik, amely a legjobb a konkurensek között. Az ötszörös méret és a plusz 40%-os hangerő növelés pedig hihetetlen realizmust kínál a legjobb hallásérzet keltése érdekében.

Modell

GP65 Leopard

GL75

Processzor

Akár 9. Generációs Intel® Core™ i7 processzor

Akár 9. Generációs Intel® Core™ i7 processzor

Grafika

Akár GeForce RTX™ 2060 6GB GDDR6

Akár GeForce RTX™ 2060 6GB GDDR6

Kijelző

15.6" Full HD (1920x1080) ,144Hz (választható), vékony keretes, IPS-szintű gaming kijelző

17.3" Full HD (1920x1080), vékony keretes, IPS-szintű gaming kijelző

Tárhely

1 x M.2 SSD NVMe PCIe Gen3
1 x M.2 SSD NVMe PCIe Gen3/ SATA-SSD kombináció

1 x 2.5" SATA HDD

1 x M.2 SSD NVMe PCIe Gen3/ SATA-SSD kombináció
1 x 2.5" SATA HDD

Billentyűzet

Gombonkénti RGB háttérvilágítású SteelSeries Gaming billentyűzet

Gombonkénti RGB háttérvilágítású SteelSeries Gaming billentyűzet

Hangszóró

Giant Speaker
Audio Boost
Nahimic 3 Audio Enhancer

Giant Speaker
Audio Boost
Nahimic 3 Audio Enhancer

Méretek

357.7mm (H) x 248mm (Sz) x 27.5 mm (M)

357.7mm (H) x 248mm (Sz) x 27.5 mm (M)

Súly

2.33 kg

2.5 kg

Írta: Herczeg Balázs

Főszerkesztő-helyettes, hardver teszter