a-logitech-bovitette-g-szerias-gaming-billentyuzet-csaladjat/2016/03/18

A Logitech bővítette G szériás gaming billentyűzet családját

2016. március 18. Ficsor Tamás
A Logitech bővítette mechanikus gaming billentyűzet családját. A két új termék meglepő módon hagyományos Cherry MX kapcsolókkal lettek ellátva. A saját fejlesztésű Romer-G kapcsolókat most hanyagolta a gyártó. A visszafogott megjelenésű Logitech G610 Orion két féle MX kapcsolókkal, Red és Brown típusúakkal felszerelve lehet megvásárolni. A szabványos Cherry kapcsolók több mint 50 millió leütést is bírnak valamint pontos és megbízható a működésük. Míg a Red kapcsolók alacsony zajszint mellett alig érezhető nyomásponttal rendelkeznek, addig a Brown kapcsolók jól érezhető nyomásponttal lettek elkészítve.

g610-2

A G610 külsőre ugyan úgy néz ki, mint a G810. Dizájnja egyszerű, de mégis stílusos és megnyerő. A billentyűzet felső része ujjlenyomatálló matt textúrát kapott. A fentebb említett Cherry MX kapcsolókkal lett ellátva. Testreszabható LED háttérvilágítás is helyet kapott, azonban csak fehér színben. A Logitech Gaming Software segítségével az összes kapcsoló megvilágítása beállítható. Megadható, hogy játék közben mik világítsanak, vagy akár alvó módba is helyezhető. A más G termékekkel rendelkezők össze is tudják hangolni a megvilágítási mintákat. A teljes funkció billentyűk makrózhatóak. Gyárilag 6 db médiavezérlőt helyeztek el, bele értve a hatalmas hangerőszabályzó görgőt.

g610-orion-keyboard

Ezeken kívül 26 billentyűs anti-ghosting-al is felszerelték, így a több billentyűs bevitel sem okoz gondot. A kényelem érdekében három állású talp található a szerkezet alatt, melyet 0°, 4° és 8°-os szögbe állítható. A Logitech G610 Orion Brown és G610 Orion Red 45.000  forintos árért érhető el. További információkért látogass el a gyártó weboldalára.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=JaZbIkEpvYI]

Írta: Ficsor Tamás