a-montech-bejelentette-air-x-argb-szamitogephazat

A Montech bejelentette Air X ARGB számítógépházát

2020. március 26. Kocsis Bence Gépház hírek

A Montech bemutatta új, Air X ARGB számítógépházát, mely fém Diamond Mesh előlappal rendelkezik a megfelelő légáramlás érdekében és beszerelésre került egy 6 portos ARGB ventilátorvezérlő is, mely a két darab 200 mm-es elülső és 120 mm-es hátsó ARGB ventilátor vezérléséért felel. Az újdonság fekete és fehér színben lesz elérhető, mindkét esetben edzett üveg oldalsó panellel és teljes folyadékhűtés támogatással. 

Az említett ARGB vezérlő lehetőséget ad arra, hogy kompatibilis alaplapok hiányában is kihasználhassuk a gyárilag elhelyezett és utólag beszerelt ARGB ventilátorokat, melyek aztán az előlapra kihelyezett panelen vezérelhetők. Fontos megemlíteni hogy az oldalsó üveglap furatok és csavarok nélkül rögzíthető, hanem egy kialakított sínben lehet elhelyezni és mágneses módon marad fenn a ház oldalán.

Az Air X ARGB 425 x 210 x 458 mm-es méretekkel rendelkezik és támogatja még az E-ATX alaplapokat is. Grafikus kártyából 340 mm a megengedett, míg léghűtéses processzorhűtőből 163 mm-es magasság a megengedett. Ventilátorhelyekből elől három 140, vagy két 200 mm-es modell helyezhető el, hátul 120, míg felül két 120, vagy két 140 mm-es áll rendelkezésre. Azok számára, akik folyadékhűtésben gondolkodnak , jó hír, hogy a ház támogatja a 120, 140, 240, 280 és a 360 mm-es radiátorokat is. A tiszta belsőről a tápegység burkolat és az alul, felül és elől elhelyezett porszűrők gondoskodnak. 

Merevlemezekből kettő darab 3,5 hüvelykes és 4 darab 2,5 hüvelykes megoldás szerelhető be. Az I/O panel a ház tetején, oldalra került, ahol két USB 3.0, egy USB 2.0 port kapott helyet, emellett megtaláljuk rajta a mikrofon és headset jack csatlakozókat, a power és reset gombokat, valamint az ARGB vezérlő gombját is. 

A Montech Air X ARGB fehér színben 73 dolláros áron áprilistól lesz elérhető, míg a fekete színű változatért 70 dollárt kérnek el. Az említett árak a helyi adókat nem tartalmazzák. 

Írta: Kocsis Bence