a-netgear-uj-nagy-teljesitmenyu-wifi-6-hozzaferesi-pontja-akar-10-perc-alatt-beallithato

A NETGEAR új, nagy teljesítményű WiFi 6 hozzáférési pontja akár 10 perc alatt beállítható

2022. december 29. Fenes Kristóf Hálózat

A NETGEAR®, Inc. (NASDAQ: NTGR), a kis és nagyvállalatokat egyaránt segítő hálózati termékek vezető gyártója ma bemutatta a NETGEAR® WAX220 WiFi 6 hozzáférési pontot. A kétsávos WAX220 könnyen használható, költségkímélő WiFi-megoldást kínál kiváló teljesítménnyel. A NETGEAR Business Essentials hozzáférési pontok sorozatának tagjaként a WAX220 a leggyorsabb WiFi-sebességet nyújtja 200 dollár alatt.

Folytatva a NETGEAR elkötelezettségét, hogy világszerte több tízmillió kisvállalkozás számára biztosítsa a kategóriájában legjobb technológiát. Az új megoldás akár 4,2 Gbps[1] teljes WiFi átviteli sebességet biztosít, valamint 2,5 Gbps Power-over-Ethernet (PoE) porttal is felszerelték. A legújabb WiFi 6 okostelefonokat, hálózathoz csatlakoztatott eszközöket és notebookokat támogató WAX220 a WiFi 6 Release 2 technológiát használja, amely szélesebb csatornát használ az 5 GHz-es sávon, hogy 100%-kal nagyobb teljesítményt nyújtson, mint a WiFi 6 korábbi változata. A WiFi 5 hozzáférési pontokhoz képest a WAX220 négyszer több klienseszköz csatlakozását támogatja, ezzel jobb sebességet és kevesebb torlódást biztosítva a végponton.

„Az Egyesült Államokban több mint 30 millió kisvállalkozás működik, és mindegyiküknek jó WiFi-re van szükségük munkájukhoz és ügyfeleik támogatásához. Közülük sokan költséghatékony, könnyen telepíthető, mégis nagy teljesítményű WiFi-megoldásokat keresnek üzleti tevékenységük működéséhez. A WAX220 akár 4,2 Gbps átviteli sebességet biztosít, és minden egység több mint 185 négyzetmétert tud lefedni. Ez a leggyorsabb hozzáférési pont a legnagyobb lefedettséggel a 200 dollár alatti kategóriában” – nyilatkozta Doug Cheung, a NETGEAR KKV vezeték nélküli termékvonal-menedzsment igazgatója. „Ami még vonzóbbá teszi, hogy telepítése mindössze 10 percet[2] vesz igénybe, így ideális választást jelent minden olyan kisvállalkozásnak, amely jobb WiFi-t keres komplex beállítások nélkül.”

NETGEAR Business Essentials termékvonal

Egy már meglévő otthoni vagy kisvállalkozásban használt router funkciókban limitált lehet, vagy egyáltalán nem is rendelkezik vezeték nélküli kapcsolattal és hatótávolsággal. A WAX220-szal vagy a másik NETGEAR Business Essentials hozzáférési ponttal, a WAX214-gyel a felhasználók kihasználhatják az olcsó és könnyen használható megoldás előnyeit, hogy különálló WiFi-hálózatot építsenek ki jobb teljesítmény, lefedettség és biztonság mellett. A 802.11AX 1,8 Gbps WAX214 hozzáférési pont sikeréből adódva a NETGEAR bővíti Business Essentials termékvonalát az új 802.11AX 4.2Gbps WAX220-szal, amely egy nagyobb teljesítményű, nagyobb lefedettségű WiFi-hozzáférési pontot kínál, ugyanazzal a könnyű használattal és funkciókészlettel.

A WAX220 egy Ethernet-kábellel is csatlakoztatható a routerhez, energiaellátása pedig egy hálózati adapterrel oldható meg. Alternatív megoldásként a WAX220 Ethernet-kábellel csatlakoztatható a routerre kapcsolódó Power-over-Ethernet (PoE) switch-hez, például a NETGEAR GS308PP-jéhez, amely rugalmas helykihasználtságot és egykábeles csatlakozást biztosít.

Nagyobb terület lefedéséhez az ügyfelek több WAX220 egységgel is bővíthetik hálózatukat, ugyanazokkal a WiFi-beállításokkal konfigurálva, hogy különböző területeket fedjenek le, vagy több független WiFi-hálózatot hozhatnak létre egyedi jelszavakkal.

A kompakt WAX220 magába foglalja a legújabb technológiákat, és egy olyan kellemes ipari formatervezésre épít, amely sikeres piaci múlttal rendelkezik. Ideális megoldást jelent azon vállalkozások tulajdonosainak, akik költséghatékony és könnyen beállítható WiFi-megoldást szeretnének.

Főbb jellemzők:

  • Gyors, költséghatékony kétsávos WiFi 6 hozzáférési pont, amely akár 4,2 Gbps adatátviteli sebességet biztosíthat
  • A WiFi 6 Release 2 technológia szélesebb 160 MHz-es csatornát használ az 5 GHz-es sávon, így 100%-kal nagyobb átviteli sebességre képes, mint a korábbi megoldások
  • WPA3-titkosítás a WiFi-kapcsolat kimagasló biztonságáért
  • Minden hozzáférési pont akár 4 különálló vezeték nélküli hálózat létrehozását (SSID) támogatja, hogy az adminisztráció, az alkalmazottak, a vendégek és az IoT-eszközök különálló hálózatokon maradhassanak
  • 2 WiFi-adatfolyam a 2,4 GHz-es sávon és 3 WiFi-adatfolyam az 5 GHz-es sávon, kiváló átviteli és fogadási képességekkel
  • Egy multi-gigabites (2,5 Gbps) Ethernet-port Power-over-Ethernettel (PoE-vel) az egykábeles tápellátáshoz és adatátvitelhez
  • Multi-User Multiple Input Multiple Output (MU-MIMO), amely lehetővé teszi a maximális klienssűrűségű telepítését interferencia nélkül
  • Optimalizált, többirányú integrált antennák a maximális RF-teljesítmény és lefedettség érdekében
  • 3 év korlátozott hardvergarancia és 1 munkanapos csere

Elérhetőség

A NETGEAR® WiFi 6 AX4200 kétsávos hozzáférési pont (WAX220) már elérhető a

Netgear.com oldalon 199,99 dollárért.

[1]A vezeték nélküli jel maximális sebessége az IEEE 802.11 szabvány előírásaiból származik. A tényleges adatátviteli sebesség és a vezeték nélküli lefedettség a hálózati és környezeti feltételektől függően változhat és csökkenhet, beleértve a hálózati forgalom mennyiségét, az eszközök korlátait és az épület felépítését.

[2]A hozzávetőlegesen 10 perces konfigurálási időt a doboz kinyitásától kezdve a sikeres WiFi-kapcsolat időpontjáig mérték olyan személyeken végzett tesztek alapján, akik az elmúlt 12 hónap során már szereztek WiFi-beállítási tapasztalatot. A tényleges beállítási idő a felhasználótól, a hasonló termékek telepítésében szerzett tapasztalataitól, meglévő hálózati környezetüktől vagy más tényezőktől függően eltérhet.

Írta: Fenes Kristóf

Hasonló bejegyzések: