a-noctua-bemutatta-amd-am5-foglalathoz-hasznalhato-hovezeto-paszta-vedojet

A NOCTUA bemutatta AMD AM5 foglalathoz használható hővezető paszta védőjét

2022. október 16. Kocsis Bence Hűtés hírek

A NOCTUA bejelentette új NA-TPG1 hővezető paszta védőjét a legújabb AMD AM5 alapú ryzen processzorokhoz. A hővezető paszták sajátossága, hogy az összeszerelés során a processzor sapka és a processzorhűtő felületének nyomása következtében kifelé préselődik. Ez a probléma a négyszög alapú processzorsapkák esetében nem szokott különösebb problémát okozni, viszont az AM5 processzoroknál gondot jelenthet a sapka oldalfalának kialakítása miatt. Erre a célra készült az NA-TPG1.

"Bár tagadhatatlan, hogy az AMD új Ryzen 7000 sorozatú processzorai fantasztikusan teljesítenek, azt tapasztaltuk, hogy a processzorsapka oldalán található kivágások a hővezető paszta kifolyását okozhatják, melyet nagyon nehéz letisztítani" - mondta Roland Mossig, a Nuctua vezérigazgatója. "Itt lép képbe az új hőpasztavédőnk, mely egy egyszerű és rendkívül hatékony eszköz az új Ryzen 7000 sorozatú processzorok tisztaságának megőrzéséhez."


A hőálló, polikarbonátból készült, szoros tömítésre képes NA-TPG1 könnyen felhelyezhető és eltávolítható, kockázatmentesen használható. Egyszerűsége ellenére rendkívül hatékonyan akadályozza meg a hővezető paszta felhalmozását a processzor oldalán lévő kivágásokban. 

Az NA-TGP1 elérhető lesz tíz darab NA-CW1 tisztítókendővel egy NA-STPG1 nevű készletben, valamint a díjnyertes NT-H1 és NT-H2 hővezető pasztáinak AM5 kiadásában. Az NA-STPG1 7,90 eurós ajánlott fogyasztói áron lesz elérhető, míg a NT-H1 3.5g AM5 Edition  és NT-H2 3.5g AM5 Edition 13,90 euróba kerül majd decemberi elérhetőséggel. 

Írta: Kocsis Bence

Hasonló bejegyzések: