a-noctua-bemutatta-az-nh-d9l-es-nh-l9x65-chromaxblack-valtozatait

A Noctua bemutatta az NH-D9L és NH-L9x65 chromax.black változatait

2023. november 08. Kocsis Bence Hűtés hírek

A Noctua a napokban bővítette chromax. black termékpalettáját, a többszörös díjnyertes NH-D9L és NH-L9x65 modellek teljesen fekete változatával. Az eredeti modellek sikeres formulája mellett maradva az új chromax.black verziók fekete ventilátorral és feketére fújt hűtőbordákkal és hőcsövekkel érkeznek a vizuális kompatibilitás érdekében, a megszokott hűtési teljesítmény és alacsony zajszint garanciájával.

"Sok felhasználó, aki Small Form Factor, éppúgy értékeli az esztétikát, mint a teljesítményt és a csendes működést" - mondta Roland Mossig, a Noctua vezérigazgatója. "Az NH-D9L és NH-L9x65 hűtőink nagyon népszerűek az SFF építők körében, ezért izgatottan mutatjuk be a teljesen fekete változatokat" 

Az új NH-D9L chromax.black és NH-L9x65 chromax.black megegyezik a díjnyertes modellekkel, kivéve a színüket, fekete bevonatú hűtőbordákkal, fekete ventilátorokkal, fekete rezgéscsillapító párnákkal, fekete ventilátor rögzítőkkel, tehát szó szerint tetőtől talpig feketék. Az NH-D9L-t úgy tervezték, hogy a mindössze 110 mm-es magassága ellenére is kiváló hattékonyságot biztosítson. Viszonylag alacsony profilja nem csak a teljes 3U megfelelőséget garantálja, hanem ideálissá teszi az NH-D9LL-t kompakt mini-ITX számítógépházak számára is, melyek légáramlási útvonala párhuzamos az alaplapra. 95x95 mm-es alapterületének köszönhetően az NH-D9L nem zavar be a RAM és PCIe bővítőhelyek használhatóságába még ITX alaplapok esetén sem.   


Az NH-L9x65 az aranyközéputat jelenti a nagyobb NH-L12 és az ultrakompakt NH-L9i és NH-L9a sorozat között. A 37 mm-es magasság helyett 65 mm-es magassággal rendelkeziik és a két hőcső helyett néggyel rendelkezik, így az NH-L9x65 erősebb, mint kisebb testvérei. Ennek ellenére mégis megtartja az NH-L9i 95 x 95 mm-es lábnyomát, mely a D9L-hez hasonlóan nem csak 100% RAM és PCIe kompatibilitást garantál, hanem kényelmesebbé teszi a használatot is. 


Az optimalizált NF-A9 és NF-A9x14 prémium ventilátoroknak köszönhetően mindkét hűtő figyelemreméltóan csendesenen működiik. A professzionális SecuFirm2 többfoglalatos rögzítőrendszerrel az Intel és AMD processzorok számára, a Noctua népszerű NT-H1 hővezető pasztájával és 6 év gyártói garanciával a felhasználók számára új utakat nyit a két modell a szűk helyű renndszerek építésénél.   A Noctua NH-D9l chromax.black és NH-L9x65 chromax.black processzorhűtők 47,90, valamint 69.90 eurós ajánlott fogyasztói árcédulát kaptak. 

Írta: Kocsis Bence

Hasonló bejegyzések: