a-noctua-bemutatta-na-fg1-ventilator-racsait

A Noctua bemutatta NA-FG1 ventilátor rácsait !

2023. január 31. Kocsis Bence Hűtés hírek

A Noctua a mai napon bemutatta új, NA-FG1 ventilátorrács sorozatát 40, 50, 60, 70, 80, 92, 120 140 és 200 mm-es ventilátorokhoz. Az újdonságok 2, vagy 5 darabos készletben kaphatók, csavarokkal, szerszám nélküli rögzítőrendszerrel, melyek csökkentik a turbulenciát és ezáltal javítják a légáramlást, továbbá csökkentik a zajszinet.

"A ventilátor rácsok triviális tartozéknak tűnhetnek, hisz számos hasoönló megoldás komolyan rontja a ventilátorok akusztikájátés hűtési teljesítményét, ezért úgy döntöttünk, hogy saját rács választékunkat dobjuk piacra" - mondta Roland Mossig, a Noctua vezérigazgatója. "Az NA-FG1-ünk egy bevált, rendkívül hatékony konstrukción alapszik mindezt egy kényelmes, szerszám nélküli rögzítőrendszerrel egészítjük ki, mely extra eltartást biztosít, ezáltal javítja a légáramlást és csökkenti a zajszintet."


Míg a lapos ventilátorrácsok, vagy éles szélű ventilátorvédők kellemetlen, magas turbulencia zajokat keltenek és gyakran jelentősen csökkentik a légáramlást is, addig a NOCTUA NA-FG1 egységek eltolt kialakítást alkalmaznak lekerekített támaszokkal, hogy biztosítsák a ventilátor akkusztikára és teljesítményre gyakorolt legkisebb hatást. 


A mellékelt, szerszám nélküli nyomógombos rögzítőrendszer nem csak gyerekjátékká teszi a telepítést, hanem további 5 mm-es eltolást is alkalmaz a még alacsonyabb beáramlási turbulencia érdekében. A NOCTUA tesztjei során a kiegészítő távtartó lehetővé tette, hogy a rácsok, légáramlásra gyakorolt átlagos hatása 3%-ról 2%-ra , valamint a zajszintre gyakorolt átlagos hatása + 1,2 dBA-ról +0,6 dBA-ra csökkenjen. 

Végül, de nem utolsó sorban a fekete felület és a rács közepén elhelyezett NOCTUA logó prémium minődéget áraszt magából. Az NA-FG1 2 és 5 darabos készletben kapható. A készletek a ventilátor rácsokon kívül tartalmazzák a szabványos ventilátor csavarokat, valamint a NOCTUA egyedi, eltolt, csapszeges rögzítőit, melyek szerszám nélkül szerelhetők. A készletek attól függően, hogy hány darab ventilátor rácsot tartalmaznak és mekkora ventilátorhoz készültek 12,90 és 29,90 euró közötti fogyasztói árcédulát kaptak.  

Írta: Kocsis Bence

Hasonló bejegyzések: