a-noctua-bemutatta-na-is1-tavtartoit-es-na-savg2-tomito-szettjet

A Noctua bemutatta NA-IS1 távtartóit és NA-SAVG2 tömítő szettjét

2022. november 08. Kocsis Bence Hűtés hírek

A Noctua a tegnapi napon bemutatta új NA-IS1 távtartó kereteit szívó, vagy fújó típusú alkalmazásokhoz, ahol a ventilátorok olyan akadályokon keresztül szívják, át a levegőt, mint a rácsok, a perforált lemezek, hálós panelek, szűrők, vagy radiátorok. Azáltal, hogy az NA-IS1 eltartja a ventilátort az akadálytól, jelentősen csökkenthető a beáramlási turbulencia, ezáltal javul az akusztika és a teljesítmény. Ezen felül bemutatásra került az NA-SAVG2 tömítő készlet, mely a 140 mm-es folyadékhűtéses radiátoroknál használható.

"A beszívó alkalmazások, ahol a ventilátorok levegőt szívnak át akadályokon, például rácsokon, vagy perforált paneleken, köztudottan kihívást jelentenek aerodinamikai és akusztikai szempontból. A beáramló levegő turbulenciája jelentős hatással lehet a ventilátor akusztikájára és teljesítményére, ezért megalkottuk az NA-IS1 távtartó kereteket, amelyek egyszerű de rendkívül hatékony megoldást kínálnak a turbulencia csökkentésére, ezáltal hatékonyabbá teszik a ventilátorokat a szívó típusú alkalmazásokban" - magyarázta Roland Mossig , a Noctua vezérigazgatója. 

AZ NA-IS1 távtartók 5 mm-es eltolást jelentenek, ezáltal jelentősen csökkentik a veáramlási turbulenciát, ami nem csak a zajszintre van jótékony hatással, de a ventilátor hatékonyabb működését is elősegíti. Kör alakú furatmintával rendelkező perforált paneleken végzett tesztelések során vizsgált 120 és 140 mm-es ventilátorok esetében átlagosan 2 dB(A) zajszintcsökkenés és 4,4 m³/h átlagos áramlási sebessség növekedés volt tapasztalható. 

A gyártó 120 és 140 mm-es ventilátorokhoz is piacra dobja távtartó megoldásait, NA-IS1-14 Sx2 és NA-IS1-12 Sx2 néven, melyek az összes klasszikus négyzetvázas Noctua 120x25 és 140x25 mm-es ventilátorhoz alkalmazhatók. A gyártó természetesen felkészült a kompatibilitási problémákra, így számos rögzítőt mellékelt a készlethez. Továbbá a chromax vonal is erősödik távtartó fronton a NA-IS1-12 chromax.black Sx2 és NA-IS1-14 chromax.black Sx2 modellekkel. 

Az NA-AVG2 egy extra puha, mégis rendkívül szakadásálló rezgéscsillapító tömítés, mely a 140 mm-es ventilátorokhoz nyújt rezgéscsökkentő és tömítő funkciót, ami olyan alkalmazásokban, ahol előnyösebb a ventilátorok szoros illesztése, növeli a hatékonyságot. Ami az árakat illeti: Az NA-IS1 egységesen 14,90 eurós ajánlott fogyasztói árcédulát kapott, míg az NA-SAVG2-ért 9,90 eurót kell fizetni. További információkat a gyártó oldalán találtok.  

Írta: Kocsis Bence

Hasonló bejegyzések: