a-noctua-bemutatta-nh-l9a-am4-chromaxblack-processzorhutojet

A Noctua bemutatta NH-L9a-AM4 chromax.black processzorhűtőjét

2020. január 24. Kocsis Bence Hűtés hírek

A Noctua tovább bővítette chromax processzor hűtő kínálatát az új NH-L9a-AM4 chromax.black alacsony profilú modellel, melyek kimondottan a Ryzen alapokra építkező HTPC-k és SMF (Small Form Factor) PC-k számára lett megalkotva. 

"Az AMD Ryzen platform egyre népszerűbbé vált az elmúlt időszakban, nemcsak a csúcskategóriás konfigurációkban, hanem a kompakt rendszerek esetében is" - mondta Roland Mossig a Noctua vezérigazgatója. "Októberben már bemutatásra került az Intel processzorok számára megalkotott fekete NH-L9i alacsony profilú hűtő, most pedig az AMD felhasználók számára is adunk lehetőséget az NH-L9a AM4 foglalaton való használatára"

Az NH-L9a-AM4 vékony, 23 mm-es hűtőbordával rendelkezik, melyen egy alacsony profilú NF-A9x14 ventilátor kapott helyet. A 14 mm vastag ventilátorral együtt a hűtés teljes magassága mindössze 37 mm, ezért ideális HTPC-ben, vagy kis méretű házakban való használatra. Természetesen a kompakt "lábnyom" is fontos tényező, így sem a ventilátor, sem a hűtőborda nem állja útját a PCI foglalat és a memóriák használatának, sőt, kompatibilitást eredményez a magasabb profilú modulokkal. 

A hűtés mindössze 390 grammot nyom, így a házukat mobilizálni szándékozó felhasználók számára nem jelent plusz terhet a gyári hűtéshez képest. Az NF-A9x14 HS-PWM chromax.black 90 mm-es ventilátor, 14 mm-es magassággal és rendelkezik a Noctua valamennyi innovatív technológiájával, mely az alacsony zajszintért és magas teljesítményért felel. A ventilátor 2500 RPM-es maximális fordulatszámmal rendelkezik, mely fordulatszám az L.N.A. adapter használatával 1800 RPM-re maximalizálható. A ventilátor minimális fordulatszáma 600 RPM. Ez zajszintben 14,8 dBA-t (1800 RPM), illetve 23,6 dBA-t (2500 RPM) jelent. 

A gyártó 50 eurós árcédulát ragasztott új hűtőjére, mely hűtőt hamarosan be is szerezhetünk. További információkat a gyártó oldalán találtok.

 Írta: Kocsis Bence

Hasonló bejegyzések: