a-noctua-bemutatta-nh-l9a-am5-alacsony-profilu-amd-ryzen-processzorokhoz-szant-hutojet

A Noctua bemutatta NH-L9a-AM5 alacsony profilú, AMD Ryzen processzorokhoz szánt hűtőjét

2023. január 24. Kocsis Bence Hűtés hírek

A Noctua bemutatta sikeres, alacsony profilú NH-L9 processzorhűtő sorozatának legújabb tagjait, a mindössze 37 mm-es magasságú NH-L9a-AM5 és NH-L9a-AM5 chromax.black modelleket. Ezek az újdonságok kiváló választások az olyan ultrakompakt HTPC-k vagy SFF rendszerek csendes működtetésére, melyekben a legújabb AM5-ös Ryzen processzorok működnek. 

"Az AMD nerég bemutatott 65W-os Ryzen processzorai ideálisak kompakt, de nagy teljesítményű rendszerek építéséhez, melyekhez egy tökéletes hűtő illik" - mondta Roland Mossig, a Noctua vezérigazgatója. " Az új Noctua hűtők könnyedén le tudják hűteni az új 7900, 7700 és 7600 processzorokat alacsony ventilátorsebesség mellett és bőséges mozgásteret kínálnak azon ügyfelek számára, akik nem állnak meg 65W-nál - a Ryzen 7950X és 7900X esetében a 130W-os TDP-vel is megbírkóztunk."

Az AM3 és AM4 foglalatokhoz készült eredeti NH-L9a hűtők több, mint 100 díjat és ajánlást zsebeltek be különféle hardveres weboldalaktól és magazinoktól, így az AM5 platformhoz ugyanazt a jól bevállt konstrukciót használja a gyártó. Mindössze 37 mm-es magassága mellett oldalra is kis helyigénnyel rendelkezik, így 100%-os RAM és PCIe kompatibilitással rendelkezik. Az egyedi tervezésű SecuFirm2 rögzítőrendszer gyerekjátékká teszi az összeszerelést, az optimalizált NF-A9x14 92 mm-es ventilátor pedig rendkívól csendes működést tesz lehetővé. A chromax.black változat esetében a fekete ventilátor és fekete hűtőborda minden konfigurációba beleillik. 

Az NA-FD1 ventilátorcső készlet azoknak a felhasználókhan készült, akiknek fontos a maximális hűtési teljesítmény. Segítségével a beszívott levegő koncentrálható, így a processzorhűtő csak friss levegőhöz jut a benti meleg levegővel szemben. Beállítástól függően akár 5°C-kal is csökkenhet a processzor hűmérséklete.

A Noctua NH-L9a-AM5 49,90 eurós ajánlott fogyasztói árcédulát kapott, míg a NH-L9a-AM5 chromax.black-ért 59,90 eurót kérnek el. További információkat a gyártó oldalán találtok. 
Írta: Kocsis Bence

Hasonló bejegyzések: