a-noctua-bemutatta-nm-m1-torx-alapu-secufirm2-rogzito-keszleteit

A Noctua bemutatta NM-M1, Torx alapú SecuFirm2+ rögzítő készleteit

2023. december 06. Kocsis Bence Hűtés hírek

A Noctua bemutatta NM-M1, több aljzatos rögzítőkészletét, mely 83 és 78 mm-es rögzítési távolsággal rendelkező processzorhűtőkhöz alkalmas és NM-M1-MP83, valamint NM-M1-MP78 néven kerül a boltok polcaira. Ezek a rögzítő készletek ideálisak lehetnek azon felhasználók számára, akik frissíteni szeretnék Noctua processzorhűtőiket az új Torx alapú SecuFirm 2+ szabványra, vagy vagy olyan alaplapot szereztek be, mellyel a meglévő processzorhűtő nem kompatibilis. Az új rögzítőkészlet az AMD AM5 esetében jelentősen javítja a hűtési teljesítményt, ami akár 1-3°C-ot is jelenthet. 

"A rögzító rendszer mellékesnek tűnhet, ha a processzorhűtő egészét nézzük, pedig egy kulcsténynező nem csak a vásárló általános felhasználói élménye, hanem a termék biztonsága és teljesítménye szempontjából is - a gyenge érintkezés könnyen hozhatnak rossz eredményneket még akkor is, ha a hűtőborda önmagában kiválóan működik" - magyarázza Roland Mossig, a Noctua vezérigazgatója. 

A készletek 78 és 83 mm-es rögzítési távolságra szabott hűtőbordákhoz kaphatók, melyek lehetővé teszik a 2005 óta gyártótt hűtőbordák frissítését az új konfigurációkhoz. Ezek közül kivételt képeznek az NH-L9a és NH-L9i sorozat tagjai, valamint a nagyobb alappal rendelkező szerver és munkaállomás modellek. Mind az NM-M1-MP83, mind az NM-M1-MP78 normál változatban nikkelezett részekkel és chromax.black változatban kapható. Utóbbiak nagy kopásállóságú fekete bevonatot kaptak. Természetesen a gyártó minden készlethez mellékel egy T20-as csavarhúzót is. 

Ami az árakat illeti, A nnormál változatok 21,90 euróért vásárolhatók meg, míg a chromax.black modellekért 24.90 eurót kérnek el. További információkat a gyártó oldalán találtok. 

Írta: Kocsis Bence

Hasonló bejegyzések: