a-noctua-bemutatta-uj-generacios-zaszloshajojat-az-nh-d15-g2-t

A Noctua bemutatta új generációs zászlóshajóját, az NH-D15 G2-t

2024. július 02. Kocsis Bence Hűtés hírek

A Noctua a tegnapi napon bemutatta régóta várt új generációs zászlöóshajóját, az NH-D15 G2-t, valamint NF-A14x25r G2, 140 mm-es ventilátorait. Az ikonikus NH-D15 processzorhűtő sé NF-A15 ventilátor örökségét viszi tovább a G2 termékvonal, melyben szereplő megoldások a Noctua legújabb technológiáival vannak felszerelve és komoly ráncfelvarráson estek át, hogy még jobb, még csendesebb működést karantáljanak, mint a díjnyertes elődök.  "A G2 sorozatú termékeinket évek óta fejlesztjük és csodálatos érzés, hogy végre bemutathatjuk a felhasználók számára" - Mondta Roland Mossig, a Noctua vezérigazgatója. " Mind a tervezés, mind a gyártás terén számos kihívással kellett szembenéznünk, de nem adtuk fel, es elértük, hogy az ikonikus modellek méltó udódjait dobhassuk piacra. Ha a kezedve veszed az újdonságokat, biztos vagyok benne, hogy érezni fogod az elhivatottságot és kitartást, melyet a hűtő és ventilátor megalkotásába fektettünk."Az NH-D15 G2 a Noctua ikonikus NH-D15 processzorhűtőjének továbbfejlesztett változata, melyen az ugyancsak továbbfeklesztett NF-A14x25r G2 PWM ventilátor teljesít szólgálatot. A nyolc hőcsővel és aszimetrikus hűtőbordával ellátott torony gondos finomhangoláson esett át, hogy összhangban működjön a ventilátorokkal a még jobb és csendesebb működés érdekében. Az eredmény egy olyan hűtés, mely számos AIO vízhűtéssel könnyedén harcba száll, felszegetve a léghűtések határait. 

Az eltolt kialakításnak köszönhetően a hűtés fokozott kompatibilitást kínál lehetővé téve, hogy a legtöbb alaplap felső PCIe x16 foglalata szabadon maradhasson. Kiegészítők terén is történt változás, hogy a G2-es verzió már a Torx alapú SecuFirm2+ többfoglalatos rögzítőrendszerrel, NM-SD1 csavarhúzóval és NT-H2 hővezető pasztával érkezik. A 6 év garanciával "biztosított" modell a legjobb választás lehet azok számára, akik a léghűtésből szeretnék kihozni a maximumot. 

A Noctua új szintre emelte a platform-specifikus optimalizálást, így a gyártó a normál változat mellett két speciális modellt is piacra dob. A normál NH-D15 G2 ugyanaz a kivitel, mint a legtőbb Noctua hűtőborda, így egy tökéletes univerzális megoldás kerül a processzorra, legyen az AM5, vagy LGA 1700 foglalatú. A HBC (High Base Convexity) változat kifejezetten olyan LGA 1700-as foglalatú processzorok számára lett megalkotva, melyeket tartós használat során deformálódhatnak. Ezzel szemben az LBC )Low Base Convexity) változat kifejezetten a lapos processzorkohoz készült, így kiváló az AM5-ös foglalatú processzorokhoz, valamint a viszonylag lapos AM4, LGA 2066, LGA 2011(-3) processzorokhoz. 

Azok a vásárlók, akik szerenék naprakészen tartani már meglévő hűtéseiket, mint például az NH-D15, NH-D15S, vagy NH-U14S sorozatok, az új NF-A14x25r G2 egy, illetve két ventilátoros csomagolásban elérhetővé válnak. 

Az NF-A14x25 G2 ventilátor négyzet alakú kerettel rendelkező változat, mely kimondottan folyadékhűtéses radiátorokra készült, szeptembertől válik elérhetővé. 

Az NH-D15 G2 mindhárom változata 149,90 eurós ajánlott fogyasztói árcédulát kapott. Az egy ventilátort tartalmazó NF-A14x25r G2 PWM 39,90 eurós áron kerül a boltok polcaira, míg a dual pack 79,80 euróba kerül majd. 

Írta: Kocsis Bence

Hasonló bejegyzések: