a-panasonic-bemutatja-full-hd-kamkordercsaladjanak-2013-as-modelljeit/2013/02/13

A Panasonic bemutatja full HD kamkordercsaládjának 2013-as modelljeit

2013. február 13. Herczeg Balázs

 2013. február 11. Nizza – A Panasonic 2013-as termékválasztásának bővítéseként 6 új full HD kamkordert mutat be. Az új készülékcsalád tagjai: HC-X920, HC-V720, HC-V520, HC-V510, HC-V210 és HC-V110.

 Kiváló felvételi jellemzők gyenge megvilágításnál is

A zászlóshajónak számító HC-X920 modell lelkét a 3MOS System PRO rendszer adja, melynek alkotóelemei az F1.5 LEICA Dicomar objektív, a 3MOS BSI képérzékelő és a Crystal Engine Pro II képfeldolgozó elektronika.  E három rendkívüli technológia előnyei nem csupán a fantasztikus színhűségben és a 3MOS rendszertől megszokott nagyfelbontású felvételekben nyilvánulnak meg, hanem a zajszint további 50%-os csökkentésében is, mely nagyban hozzájárul a lélegzetelállító képminőséghez. Az X920 bármilyen környezetben - legyen az vakító napsütés vagy gyengén megvilágított szoba - képes nagy felbontással megörökíteni a pillanatot.

Felvétel, tárolás és megosztás, illetve lejátszás intelligens megoldásokkal

A Panasonic HC-X920, HC-V720 és HC-V520 modellekben beépített vezeték nélküli kapcsolat áll rendelkezésre, mely több olyan szolgáltatást is kínál, ami a hagyományos kamkordereken nem érhető el. Ezek az újdonságok kiválóan felhasználhatók a video- és fényképfelvételek készítésénél, a felvett tartalmak megosztásánál és a család vagy a barátok számára történő bemutatásánál. panasonic-hc-x920

Ha a kamkordert a vezeték nélküli (wifi) kapcsolaton keresztül mobil eszközéhez vagy okostelefonjához csatlakoztatja, akkor annak képernyőjét keresőként használva távvezérléssel ellenőrizheti a képet és a hangot.  Ha elkészítette a felvételt, azt egy videotovábbító portálon keresztül eljuttathatja közvetlenül a tv-készülékére, okostelefonjára, számítógépére vagy egyéb audiovizuális eszközére.

Sőt, ezeket a kamkordereket távfelügyeleti eszközként is használhatja otthonának ellenőrzéséhez.  Amikor a kamkorder mozgást érzékel, a képet kiváló minőségben az Ön mobil eszközére vagy táblagépére továbbítja, így azonnal láthatja, mi történik a lakásban.  A HC-X920 és a HC-V720 modellek az ilyen eseményeket képesek rögzíteni is.

Felvételek tökéletes vízszintben

A HC-X920, HC-V720 és a HC-V520 vadonatúj Level Shot funkciója automatikusan vízszintbe állítja a lejátszott képet, még akkor is, ha felvételkor a kamkordert ferdén tartotta. Ezen kívül, az 5-tengelyű HYBRID O.I.S. képstabilizátor hatékonyan megszünteti a kézremegés okozta elmosódásokat. A beépített wifi funkció használatával a kamkorder által látott képet és hangot mobil eszközünkre vagy táblagépünkre továbbíthatjuk, és azon keresztül élőben megoszthatjuk távol lévő szeretteinkkel és barátainkkal.

Kamkorderek minden életstílushoz

A Panasonic bőséges kamkorderválasztéka tökéletes összhangban áll azon vásárlók sokoldalú életstílusával, akik egyszerűen és kényelmesen szeretnének kiváló minőségű felvételeket készíteni, lejátszani és megosztani.  A kamkordereinkben alkalmazott korszerű technológiai megoldások jelentősen fokozzák a felvételkészítés, lejátszás, tárolás és megosztás élményét.

Írta: Herczeg Balázs

Főszerkesztő-helyettes, hardver teszter