a-philips-tv-ket-uj-oled-keszuleket-jelentett-be-amelyek-ujradefinialjak-a-valodi-premium-tv-koncepciojat

A Philips TV két új OLED+ készüléket jelentett be, amelyek újradefiniálják a valódi prémium TV koncepcióját

2019. szeptember 11. Kocsis Bence TV

Az IFA 2018 fénypontja a Philips OLED+ 903 bemutatása volt. Ez volt az első TV készülék, mely a Philips és a Bowers & Wilkins exkluzív partnerségéből született. Az IFA 2019-en ismét a két márka együttműködésének eredménye került bemutatásra. Az érdeklődők két új televíziót csodálhattak meg, a Philips OLED+ 934 és OLED+ 984 modelleket. 

Az OLED+ 934 és az OLED+ 984 a legújabb OLED paneleket és a 3. generációs P5 feldolgozórendszert használja, amely tovább növeli a képminőség teljesítményét, javítva a zajcsökkentést, jobb élességet, pontosabb színeket és bőrszíneket, és jobb kontrasztot biztosítva minden forrás esetében. A 3. generációs P5 feldolgozócsomagnak köszönhetően számos, a képminőséget javító fejlesztéseket kapott meg, mint például a Philips TV egyedülálló Perfect Natural Reality funckióját, valamint a jobb HDR teljesítmény biztosító HDR10 és HDR10+ képalkotási módokat, és először teljesíti a Dolby Vision tartalmakra vonatkozó megfelelőséget is. Az új készletek tovább folytatják elődeik tendenciáját, hogy az európai formatervezés legjobbjait kínálják, magas minőségű anyagokkal, köztük a Kvadrat szövettel, üveggel és fémmel készítve.

Az OLED+ 903 hangteljesítménye annál is figyelemre méltóbb volt, hiszen a hangrendszert a már meglévő készülék vázának korlátozott helyére kellett beépíteni.A OLED+ 934 és OLED+ 984 esetében mindkét márka mérnökei közös dolgoztak már a koncepció megszületésétől, lehetővé téve olyan új hangrendszerek kifejlesztését, amelyek az ágazat mércéjét egy teljesen új szintre emelik. A 903-mal ellentétben, mindkét tévé többhangszórós hangrendszerrel rendelkezik, melyek fizikailag különállók, akusztikusan optimalizált, masszív dobozt kaptak, amelyek számos kimagasló dizájn elemet és szabadalmaztatott technológiát integrálnak, hasonlóan mint az összes Bowers & Wilkins audio termék. A Dolby Atmos dekódolás mindkét készüléken megtalálható, az OLED+ 934 pedig a Philips első tévéje, amely felfelé irányuló Dolby Atmos magassági hangszórókat tartalmaz a ház tetején. 

Szeptember elejétől kapható a 65”-os OLED+ 984, az  a legmagasabb képminőség-teljesítményt és a legfejlettebb hangrendszert kínálja egy tévébe sürítve. Az OLED+ 984 audiofil minőségű hangrendszerét a TV-készülék alatt található külön „hangládába” szereltük. Ez az elrendezés lehetővé teszi mind a nagyobb hangtányérok, mind pedig a rendszer erőteljesebb hangzását, így még nagyobb, tágasabb hangminőséget hoz létre, amely pontosan nyomon követi a párbeszédet, miközben alacsony torzítású, helyiséget kitöltő hangvilágot biztosít. 

A tévé számos a Bowers & Wilkins akusztikus technológiáját használja, amelyek a vállalat világszínvonalú hangszóróiból, ideértve egy a tokozás közepén elhelyezett Tweeter-on-Top csipogóból állnak. A tetején lévő magassugárzó elkülönül nagyobb hangszóróktól és biztosítja, hogy a magas frekvencia-teljesítmény a szekrényben a hanghullámok diffrakciójával járó homályosodás nélkül szólaljon meg.  A fő hangsugárzószekrényben három külön egység található, amelyek a bal, a középső és a jobb hangszórókhoz lettek kialakítva. Mindegyikük 100 mm-es (4 ”) középső / mély hangszórót tartalmaz.

A bal és a jobb oldali házakban is van egy leválasztott, a tetejére került csipogó, amelyek a hangszórórendszer legtávolabbi végére kerültek, így kiemelkedő részletességet nyújtanak. A középső hangszóró a Bowers & Wilkins Tweeter-on-Top kialakításának tökéletes mintapéldája, amely pontos, magával ragadó hanghatást biztosít. Egy mélysugárzó is rendelkezésre áll, amely tovább fokozza a basszust, ha arra szükség van, vagy a szoba megköveteli! Kiemelkedő akusztikai és mechanikai fejlesztésein túl az OLED+ 984 a legújabb generációs Dolby Atmos dekódolást és feldolgozást nyújtja a tágas hangzáshoz, amely ötvözi a négyoldalas Ambilight leginkább magával ragadó élményét. 

Szeptember elejétől kapható az OLED+ 934 55”-os és 65”-os méretben, az  különálló hangládával rendelkezik, amely egy minimalista fém tartóval csatlakozik a tévéhez, így a készülék asztali állványaként is szolgál. Mint az OLED+ 984 esetében, ezt is falra szerelhetjük.

A Kvadrat szövettel bevont, merev hangszóró házat vastag falú üvegszállal erősített ABS-ből készítik, amely nagy körültekintéssel kialakított belső bordái az esetleg fellépő belső rezonanciát hivatottak kiküszbölni. A kialakítás kétszer akkora hangerőt biztosít, mint amit az OLED+ 903 hangrendszere tud, amely ismét nagyobb hangszórók használatát teszi lehetővé.

Négy, 30 mm-es középsugárzó mellett, két elválasztott 19 mm-es titánból készült csipogó is a rendszer része, ami az összekötő-elemre került; a flowport 80 mm-es mélysugárzóval az OLED+ 934 a Philips első 2.1.2-specifikációjú Dolby Atmos-kompatibilis Tv-je. Kettő 50 mm-es Dolby Atmos magassági hangszórója felfelé néz - azok a ház tetejére vannak felszerelve, hogy extra térérzetet és valódi elmerülést biztosítsanak a filmek, játékok és sportesemények hangjának reprodukálásához.

Az OLED+ 934 automatikusan felismeri és dekódolja a Dolby Atmos tartalmat, hogy a lehető legjobb eredményt érje el. Alternatív megoldásként, a film mód bekapcsolásával a TV „felskálázását” alkalmaz a nem Dolby Atmos tartalmaknál, hogy kiemelkedő élményt biztosítson a régebbi típusú tartalmakhoz a magassági meghajtóegységein keresztül.

A Philips háromoldalú Ambilight technológia tökéletes kombinálója a legmodernebb Dolby Atmos hangteljesítménnyel az OLED+ 934 esetében, így kimagasló tévézési élményt hoz létre.

Írta: Kocsis Bence