a-philips-tv-uj-szintre-emeli-a-teljesitmeny-mercejet

A Philips TV új szintre emeli a teljesítmény mércéjét!

2020. szeptember 02. Herczeg Balázs TV

A Philips TV és a Bowers & Wilkins partnersége az elmúlt 12 hónap során rengeteg pozitív visszajelzést kapott. A 2019-es OLED+ modellek számos díjat nyertek, a kereskedők, a média, valamint a fogyasztók pedig egyaránt úgy ismerték el őket, mint a televíziós kép- és hangminőség mérvadói.

Ilyen magas színvonal elérését után mi lehet a következő lépés?

A partnerek ugyanazt a folyamatos fejlődésre törekvő filozófiát követik, amely a termékfejlesztés minden aspektusában megmutatkozik, ez pedig a legújabb OLED+935 bemutatásához vezetett; amely egy olyan Philips Ambilight készülék, amely ismét új mércét állít fel a kép- és a hangminőség tekintetében a prémium televíziók között.

Az OLED+935 kiemelkedő teljesítményének köszönhetően már kapott egy hivatalos elismerést a 2020-ban meghirdetett EISA díjátadón az Év Legjobb Házimozi Televíziója kategóriában.

A 2020-ban megjelenő Philips OLED tévék új és izgalmas kiegészítése a házon belül fejlesztett mesterséges intelligencia (AI) beépítése. Az OLED+935 egy második dedikált AI chippel is rendelkezik a 4. generációs P5 processzor mellett, amely egy új továbbfejlesztett AI rendszert kínál, valamint extra feldolgozási képességgel rendelkezik az új funkciók bevezetéséhez.

Az AI a neurális hálózatok és gépi tanulást erejét használja a különböző képminőség tesztklipek millióinak elemzésére egy egyedülálló adatbázisból, amelyet a Philips TV fejlesztő csapata készített az elmúlt 30 év során.

Az AI szoftver nem csupán a képminőség öt pillérének mindegyikéből kínál több kimenetet (forrás, szín, kontraszt, mozgás és élesség), hanem jobb egyensúlyt teremt közöttük, amely egy sokkal reálisabb, természetesebb képet eredményez a televíziózás kereteiből való kilépéshez.

A továbbfejlesztett AI rendszer egy új, dedikált AI Machine Learn Sharpness funkcióval, továbbfejlesztett AI intelligens bitsűrűség javító rendszerrel és megújult Perfect Natural Reality (PNR) verzióval rendelkezik.

A feldolgozó új intelligens Dual Engine verziója nagyobb erővel rendelkezik, hogy egy egyedülálló beégésgátló megoldást kínáljon, amely fejlett logófelismerő képességet használ a 32 400 zónás rács figyeléséhez, így pontosan felismeri a statikus tartalmakat és fokozatosan csökkenti az adott helyen fénykibocsátás intenzitását a beégés elkerüléséhez anélkül, hogy negatív hatással lenne a kép többi területén megjelenített tartalomra.

A Philips TV új rendszere kiküszöböli a beégés problémáját a statikus képek 95%-ánál, beleértve a logókat és a játékok felhasználói felületét.

Az OLED+935 továbbra is azon kevés készlet része, amely az új P5 AI+ processzorral támogatja a fő HDR formátumot - beleértve a HLG-t, a HDR10-et és a HDR10+ forrásokat - valamint jobb általános HDR teljesítményt nyújt, miközben javít a Dolby Vision kódolásán is a dinamikus HDR tartalmak esetén a speciális 'Dolby Bright mode' használatával.

A Philips TV az első olyan prémium televíziómárka, amely támogatja a DTS Play-Fi funkciót a vezeték nélküli, több-szobás audio lejátszáshoz.

Új szintre lép a hangzás

Amíg a továbbfejlesztett AI rendszer lehetővé teszi az OLED+935 számára a pontosabb, természetesebb és valósághűbb képek megjelenítését, a Bowers & Wilkins gondoskodott arról, hogy a hangrendszer új és forradalmi szintű teljesítményt érjen el.

Az OLED+935 az első Philips tévékészülék, amely egyszerre rendelkezik dedikált Dolby Atmos Elevation hangszórókkal, valamint a Bowers & Wilkins egyedülálló, középső Tweeter-on-Top rendszerével egy különálló hangszóróházban, amelyekhez egy minimalista kialakítású fémkar tartozik a televízió képernyőjének alátámasztásához. A készüléket továbbá a falra is fel lehet szerelni a mellékelt hosszú falikonzol segítségével.

Mint a cég legendás csúcskategóriás hangszórói esetében, a tetején lévő Tweeter-on-Top kialakítás elválasztja a magasfrekvenciás hangszórókat a nagyobb átmérőjű megoldásoktól és biztosítja, hogy a magas frekvenciákat ne befolyásolja a hangszórószekrények rezgése - amely a nagyobb kialakítású szekrények esetén jellemző.

A merev hangszóróházat vastag falú, üvegszállal erősített ABS-ből készítették, amely egyfajta beépítve belső bordázott szakaszokkal lett megerősítve a nem kívánt rezonancia szabályozásához. A külső hangszóró egy új, merevebb fémlemezhez lett erősítve a teljesítmény javítása érdekében.

Az OLED+935 összesen tíz beépített hangszóróval rendelkezik egy 3.1.2 megoldásban, amelyek köztük három 19 mm-es titánium-kupola magassugárzóval lett ellátva a bal-, középső- és jobb oldalas (LCR) konfigurációban. Mindhárom magassugárzó ell lett különítve a hangszóróházban a jobb teljesítmény érdekében, miközben a Tweeter-on-Top megoldás egy saját merev, krómozott fém házába lett felszerelve, a középtartományért felelős hangszóróval pedig egy dedikált középső-csatornát alkotnak.

A magassugárzó ugyan azt az akusztikailag nyitott kialakítást követik, amelyet Bowers & Wilkins először a legendás 800-as sorozatú Diamond sorozat számára fejlesztett ki.

A magassugárzókhoz négy, 50 mm-es középsugár egység tartozik: kettő középen és egy-egy a hangszóróház mindkét végénél. Az OLED+935 emellett két 50 mm-es felfelé irányított Dolby Atmos Elevation egységet is tartalmaz a ház tetején, amelyek extra tér- és magasságérzetet nyújt, valamint nagyobb elmerülést kínál a filmek, játékok és sportesemények hangélményében.

A szobát kitöltő basszust egy új versenypályához hasonlító ovális, 100 mm x 65 mm-es mélysugárzó biztosítja, amelyet a hangszóróház hátuljába helyeztek el a Flowport technológiával, a Bowers & Wilkins saját fejlesztésű megoldásával.

Ezenfelül rendelkezik egy mélysugárzó kimenettel is, amellyel a felhasználók könnyedén növelhetik a mélyhatások mértékét, ha szükséges.

Az OLED+935 automatikusan felismeri és dekódolja a Dolby Atmos tartalmakat a legjobb eredmény eléréséhez. Alternatív megoldásként a film mód bekapcsolásával a televízió „felkeveri” a nem Dolby Atmos tartalmakkal, hogy kiemelkedő, háromdimenziós hangélményt nyújtson a régebbi típusú tartalmak esetén az Elevation meghajtóegységek segítségével.

Arra tervezték, hogy a legjobb legyen

A Philips prémium tévékészülékkel biztos lehetsz abban, hogy a legjobb teljesítményét a legjobbak tervezéssel egyesítik, ez alól pedig az OLED+935 sem jelent kivételt.

A készülék ultravékony vázzal, perem nélküli kávával és kiváló minőségű fémfelülettel rendelkezik.

A speciálisan kiválasztott, akusztikailag átlátszó Kvadrat szövet a hangszórórács előtt található, az új mikrohálós fémfelület pedig a hangszóró felső részén található a tévé Dolby Atmos teljesítményének fokozása érdekében.

A csomagba egy új, elegáns és süllyesztett prémium távirányító is került, amely háttérvilágítással ellátott gombokkal és fémborítással rendelkezik, továbbá a távirányító oldalsó és hátsó oldala felelősségteljes forrásból származó skót Muirhead bőrrel lett bevonva,

A négyoldalas Ambilight technológia alkalmazkodik a képernyőn megjelenő nagyszerű képekhez, az ultravékony kerettel kombinálva pedig egy teljesen egyedi és magával ragadó megtekintési élményt nyújt. A Philips TV egy új „wellness” funkcióval egészítette ki az Ambilight rendszert, a Napkelte funkció mellé pedig egy új Ambilight Alvás üzemmód is társul.

Az OLED+935 továbbá az intelligens Android TV 9-es (Pie) rendszert futtatja, amely alkalmazások kibővített listájával rendelkezik, a 3 GB-os belső memória segítségével pedig garantálja a zökkenőmentes működést. A könnyű használatot egy új, intuitívabb felhasználói felület és az integráltGoogle Assistant, valamint az Alexa támogatása garantálja.

Írta: Herczeg Balázs

Főszerkesztő-helyettes, hardver teszter