a-qnap-hivatalosan-is-kiadja-a-qts-501-et

A QNAP hivatalosan is kiadja a QTS 5.0.1-et

A QNAP® Systems, Inc. (QNAP) a mai napon hivatalosan is kiadta a QTS 5.0.1 NAS operációs rendszerét, amely megerősíti az általános biztonságot, valamint megnövelt kényelemet és teljesítményt nyújt az adatvédelem és a mindennapi használat terén. Az új funkciók közé tartozik a biztonságos RAID-lemezcsere, a Windows® keresőprotokoll kompatibilitása a NAS megosztott mappáival, valamint az Enterprise SED (öntitkosító meghajtók) támogatása. Az ARM és az x86-alapú QNAP NAS-ok a QTS 5.0.1-gyel mostantól extra költségek nélkül támogatják az exFAT-fájlrendszert, amely még több lehetőséget és nagyobb eszközkompatibilitást biztosít a felhasználóknak a nagy fájlok átviteléhez.

„Az információ korában a hatékony adatátvitel és megosztás esetén muszáj figyelembe venni a biztonsági és megbízhatósági aggodalmakat. A QNAP célja is épp ez az intelligens QTS NAS operációs rendszer fejlesztésével” – nyilatkozta Sam Lin, a QNAP termékmenedzsere, majd hozzátette: „A QNAP szigorúbb biztonsági szabványokat és részletes felügyeleti funkciókat vezetett be, hogy segítse a vállalkozásokat és az egyéneket a magabiztos adatkezelésben, miközben megvédi a digitális eszközöket és visszaszorítja a növekvő biztonsági fenyegetéseket.”

A QTS 5.0.1 legújabb funkciói:

 • RAID-lemezek cseréje az esetleges meghibásodás előtt:
  Ha a S.M.A.R.T. értékei vagy a DA Drive Analyzer előrejelzései alapján lemezhibák lépnek fel, vagy a rendszer váratlanul lelassulna, a meghibásodott tároló bármikor könnyedén kicserélhető a RAID-tömbben egy másik tartaléklemezre. Ez nagymértékben javítja a rendszer megbízhatóságát és szükségtelenné teszi a RAID-tömb újraépítését.
 • Ingyenes exFAT-támogatás ARM-alapú NAS-okon:
  Az exFAT egy fájlrendszer, amely támogatja az akár 16 EB méretű fájlokat is, emellett kifejezetten a flash-alapú tárolómegoldásokhoz lett optimalizálva (beleértve az SD-kártyákat és az USB-meghajtókat), így nagymértékben segíti a médiafájlok átvitelének és megosztásának felgyorsítását.
 • Javított átviteli sebesség az SMB-hitelesítéshez és -titkosításhoz:
  A QTS 5.0.1 támogatja az AES-NI hardveres gyorsítást, hogy az SMB 3.0-hoz (Server Message Block) képest növelje az adatok hitelesítésének és titkosításának/dekódolásának hatékonyságát, így az átviteli sebesség akár ötször gyorsabb lehet, mint AES-NI hardveres gyorsítás nélkül. Ez javítja a rendszer teljesítményét, miközben megvédi az érzékeny üzleti adatokat.
 • Windows Kereső Protokoll (WSP) támogatása megosztott mappák esetén
  A QTS 5.0.1 ezentúl támogatja a Microsoft WSP-t, amely az SMB-protokollra támaszkodik. A WSP segítségével a felhasználók egyszerűen kereshetnek tartalmakat a NAS megosztott mappáiban a Windows-rendszeren keresztül, amennyiben a NAS-rendszerhez egy SMB-meghajtó csatlakozik.
 • Támogatja az Enterprise SED (öntitkosító) meghajtókat
  A TCG-OPAL mellett a QTS 5.0.1 támogatja a TCG-Enterprise SED-kompatibilis HDD-ket és SSD-ket. A felhasználók kihasználhatják a beépített meghajtótitkosítást a megnövelt adatvédelem érdekében anélkül, hogy bármilyen extra szoftverre vagy NAS-rendszererőforrásra lenne szükségük. Ez különösen hasznos a szigorúan bizalmas információkat tároló szervezeteknél, például a közszférában, az egészségügyben és a pénzügyekben.

További információ a QTS 5.0.1-ről a https://www.qnap.com/go/qts/5.0.1 oldalon olvasható.
A QTS 5.0.1 már elérhető a Download Center-ből.
Megjegyzés: A funkciók előzetes értesítés nélkül megváltozhatnak, továbbá előfordulhat, hogy egyes funkciók nem használhatók mindegyik QNAP terméknél.

Írta: Herczeg Balázs

Főszerkesztő-helyettes, hardver teszter

Hasonló bejegyzések: