a-razer-bejelenti-az-uj-razer-blade-17-et

A RAZER BEJELENTI AZ ÚJ RAZER BLADE 17-ET !

A Razer bejelentette a Razer Blade 17 gamer laptopok következő generációját, amelyek a legújabb 11. generációs Intel Core H-sorozatú processzorokra épülnek, és akár NVIDIA GeForce RTX 3080 laptop GPU-val is rendelkeznek. A Blade 17-ben most először debütál az Intel Core i9-11900H, a Razer Blade-be valaha beépített legerősebb Intel processzor. Rengeteg fejlesztésével az új, ultravékony Blade 17 továbbra is egy olyan - az asztali gépeket teljesen helyettesítő - „erőmű”, amely egyaránt megfelel a játékosok és az alkotók igényeinek.

A nyolcmagos, 16 szálas i9-11900H processzor beépítésével a Blade 17 olyan új teljesítményszintekre lép, amelyekre korábban nem volt példa egyetlen Intel-alapú Razer Blade esetében sem. A processzor maximális turbo frekvenciája akár a 4,90 GHz-es órajelet is elérheti, így a felhasználók drasztikusan jobb sebességre számíthatnak mind a játékok, mind a többszálas munkamenetek során. Az NVIDIA GeForce RTX 3080 laptop GPU és az akár 4k felbontású érintőképernyős kijelzőlehetőségek kombinációjával a Razer megalkotta a piac egyik legerősebb 17 hüvelykes gamer laptopját.

A Blade 17 emellett egy új, az ujjlenyomatoktól védő bevonatot is kapott, amely tovább csökkenti a külső felületen a napi használat során keletkező szennyeződések mennyiségét. A 11. generációs Intel platformmal együtt számtalan, az általános használhatóságot javító fejlesztés is érkezik, mint például gyorsabb tárhely, a gyorsabb memória, vagy épp a kétoldali Thunderbolt 4 csatlakozási lehetőség.

A Blade 17 egy továbbfejlesztett Full HD 1080p felbontású webkamerát kapott, amely minden igényt kielégítő, tiszta képminőséget nyújt. Az eszköz emellett megduplázza a dedikált mikrofonok számát kettőről négyre, leegyszerűsítve a videóhívások lebonyolítását, a magával ragadó játékról pedig négy, felfelé irányuló hangszóró gondoskodik. A sokat dicsért Razer Blade párakamra, valamint a touchpad is további fejlesztéseken esett át, utóbbi a tenyérérzékelés kiszűrése (palm rejection) terén, amely mostantól még jobban megakadályozza a kurzor akaratlan mozgását gépelés közben. A továbbfejlesztett párakamra még hatékonyabb hőeloszlási folyamatot tesz lehetővé, hogy megakadályozza a rendszer túlzott felmelegedését, alátámasztva a Blade 17 állítását, miszerint az asztali gépek valós alternatívájaként bármilyen feladatot könnyedén képes elvégezni.

A Blade 17 modellt az olyan bevált Razer funkciók teszik teljessé, amelyekre a rajongók már eddig is számíthattak egy Blade esetében, beleértve a billentyűnkénti Razer Chroma RGB háttérvilágítást, a még valósághűbb játékot és szórakoztatást biztosító, magával ragadó THX Spatial Audio dinamikus hangzást, valamint a bőséges portkínálatot - például az SD-kártyaolvasót és az USB-C tápellátást - amely segít kiküszöbölni a felesleges adaptereket.


A Blade 17 mellett a 11. generációs Intel Core i7-11800H processzorokkal visszatérő Blade 15 Base modell már előrendelhető - kizárólag a Razer.com oldalon, 1 899,99 EUR -os kezdőáron. A Blade 15 Base felsőkategóriás grafikus képességekkel rendelkezik majd, amelyek csúcsát az NVIDIA GeForce RTX 3070 Laptop GPU-ja képviseli. A Blade 15 Base az Intel funkcióinak legújabb generációját hozza el a termékcsalád legmegfizethetőbb Blade modelljébe: két PCIe 4.0 SSD-helyet a tárhely bővítéséhez, gyorsabb memória- és processzorsebességeket, valamint Thunderbolt 4 csatlakozási lehetőséget.

A Razer Blade 15 esetében a THX Spatial Audio felel a magával ragadó, 360 fokos hangzásért, amely a szórakoztató élmények kellős közepébe repít, legyen szó játékról, zenehallgatásról, vagy filmnézésről.

A vadonatúj Razer Blade 17 már előrendelhető a Razer.com-on, a RazerStore kiskereskedelmi egységekben, valamint egyes kiválasztott kiskereskedelmi partnereknél - USD 2599,99 EUR ajánlott fogyasztói ártól. A Razer Blade Base 15 ajánlott indulóára 1 899,99 EUR. Az eszköz már előrendelhető - kizárólag a Razer.com-on, valamint a RazerStore kiskereskedelmi egységekben.

Írta: Kocsis Bence

Hasonló bejegyzések: