a-razer-bemutatta-leviathan-soundbar-hangsugarzojat/2014/10/29

A RAZER BEMUTATTA LEVIATHAN SOUNDBAR HANGSUGÁRZÓJÁT

2014. október 29. Kocsis Bence Hi-Fi

A Razer a mai napon bemutatta a Razer Leviathan elite gamer és zenei soundbar hangsugárzót. Az új eszköz prémium hangminőséget biztosít a szórakoztató elektronika minden terén, az asztali használattól egészen a házimozis hangzásig, így egyaránt tökéletes játékhoz, filmnézéshez, és zenehallgatáshoz is.

A Razer Leviathan 5.1-es térhangzású módja ideális a játékokhoz és a filmekhez. Emellett rendelkezik egy vezeték nélküli zene streaming móddal, mely a Bluetooth 4.0 segítségével biztosítja a problémamentes zenehallgatást. A Razer Leviathan dedikált mélynyomója révén mély, erőteljes basszusokra képes, így kiemelkedik a hasonló kategóriájú soundbar hangsugárzók közül, melyek nem képesek az alacsonyabb frekvenciák ilyen pontosságú visszaadására. A sokoldalúsághoz tervezett Razer Leviathan könnyen alkalmazható bármilyen szituációban – illeszkedik bármely asztali monitor alá, a nappaliban lévő konzolhoz, vagy bárhová, ahol csúcsminőségű hangzásra van szükség. A Razer Leviathan gazdag, teljes 5.1-es virtuális térhangzásáért a díjnyertes Dolby Virtual Speakers rendszer gondoskodik. A soundbar hangsugárzó négy darab, finomhangolt hangszóróval (két 2,5 inches, szélessávú hangszóróval, és két 0,74 inches, magas sugárzóval/tweeterrel) rendelkezik, melyeket a térhangzású játékokhoz optimalizáltak. A bemenet típusától függetlenül (sztereó vagy többcsatornás audio, optikai bemeneten), a Dolby Digital a hangkártyáról, a konzolról, vagy a set-top box-ról érkező hangot virtuális térhangzású hangkulisszává alakítja. Az eredmény egy magával ragadó hangélmény, mely tökéletesen visszaadja az epikus játékbeli harcok, valamint a kedvenc mozifilmes jelenetek hangzását.
05-Leviathan 03-Leviathan
.

A Razer Leviathan vezeték nélküli zene streaming módjában problémamentesen kapcsolódik más Bluetooth-eszközökhöz az aptX technológia használatával, olyan hangzást biztosítva, mely gyakorlatilag nem marad el semmiben sem a vezetékes kapcsolattól. A 10 méteres hatótávolságnak köszönhetően a zene a kábelek jelentette kellemetlenségek nélkül élvezhető. A Razer Leviathan emellett megjegyzi a nemrégiben párosított eszközöket, lehetővé téve a felhasználók számára, hogy egy érintéssel csatlakoztathassák eszközeiket. A csatlakozást a beépített NFC technológia teszi még gyorsabbá.

06-Leviathan

A Razer Leviathan erőteljes, 5,25 inch-es, lefelé irányuló mélynyomójának dübörgő, pontosan visszaadott basszusai torzításmentes mély hangjukkal szinte szétrobbantják az ember mellkasát. A kristálytiszta középhangokért és a lenyűgöző magas hangokért a két, precízen behangolt, teljes hangszélességet felölelő hangszóró és magassugárzó (tweeter) felel, melyek „lekerekítik” a soundbar hangsugárzó által létrehozott teljes frekvenciatartományt.

MŰSZAKI ADATOK: Soundbar hangsugárzó •    Teljes teljesítmény: 30 W (15 W x 2 RMS) •    Szélessávú hangszórók: 2 x 63,5 mm / 2,5 hüvelyk •    Magas hangsugárzók: 2 x 19 mm / 0,74 hüvelyk •    Impedancia: 8 Ω •    Frekvencia átviteli ráta:180 Hz – 20 KHz •    Körülbelüli tömeg: 2 kg / 4,4lbs. Mélynyomó •    Típus: Passzív •    Teljes teljesítmény: 30 W RMS •    Szélessávú hangszórók: 133 mm / 5,25 hüvelyk •    Impedancia: 8 Ω •    Frekvencia átviteli ráta: 20 Hz – 180 Hz •    Körülbelüli tömeg: 3 kg / 6,6lbs.

A Razer Leviathan 199 eurós ajánlott fogyasztói áron lesz elérhető. A termék a gyártó oldalán már előrendelhető, világszerte novemberben jelenik meg a boltok polcain.

Írta: Kocsis Bence

Hasonló bejegyzések: