a-razer-bemutatta-seiren-digitalis-mikrofonjat/2014/12/12

A RAZER BEMUTATTA SEIRÉN DIGITÁLIS MIKROFONJÁT

2014. december 12. Kocsis Bence

A Razer, a világ egyik vezető cége a játékosok számára készült csatlakoztatott eszközök és szoftverek terén, a mai napon bejelentette a Razer Seirēn  plug-and-play digitális mikrofont, melyet stúdió minőségű hangrögzítésre és streamelésre terveztek.

A Razer Seirēn egy digitális USB csatlakozóval, és három, egyedileg hangolt 14mm-es kondenzátor kapszulával rendelkezik, melyek 4 különböző rögzítési karakterisztikát tesznek lehetővé. A tartalomgyártók a fő irányítógomb tekerésével könnyedén válthatnak a kardioid, sztereó, bidirekcionális, és omnidirekcionális konfigurációk között, amikor a helyzet úgy kívánja, így a Razer Seirēn egy igazán sokoldalú eszköz. A plug-and-play nyújtotta egyszerűség révén ez a mikrofon mind otthon, mind stúdiókörnyezetben megállja a helyét.

A Razer Seirēn digitális mikrofon ideális azoknak a profi zenészeknek, streamereknek és Youtube-videókészítőknek, akik számára létfontosságú a fantasztikus hangminőség. Az eszköz képes kiemelkedően tiszta, a CD minőségnél is lényegesen jobb hang rögzítésére, akár 192 kHz-en, 24-biten is. A mikrofon beépített fejhallgató-erősítője a felvételek valós idejű és pontos ellenőrzését teszi lehetővé, így biztosítva, hogy a felhasználók pont úgy hangozzanak, mint ahogy azt igényeik megkívánják.

Razer Seirēn 2 Razer Seirēn 4
.

“Az olyan platformok, mint a YouTube és a Twitch oroszlánrészét adják az emberek mai médiafogyasztásának, és nagyban befolyásolják azt, hogyan viszonyulunk egymáshoz.” - nyilatkozta Min-Liang Tan, a Razer társalapítója és vezérigazgatója. “A professzionális beállításokra hangolt, gyorsan és egyszerűen összeszerelhető és szállítható Razer Seirēn egy kifejezetten a YouTuberek és streamerek részére tervezett mikrofon.”

A Razer emellett elindítja “Razer Sponsored Streamer Program” (Razer Által Szponzorált Streamer Program) kezdeményezését, hogy a feltörekvő tartalomkészítőket és streamereket segítse abban, hogy felvételeik profi technikai szintet érjenek el. A tartalmak előállítóit három tapasztalati szintre osztják, és különböző mértékű támogatásban részesítik: egy szponzorált Razer Seirēn-től egészen a teljes Razer perifériacsaládig elláthatják őket. A Razer elkötelezte magát, hogy segíti a „szárba szökkenő” streamereket a magasabb minőségű felvételek elérésében, és a magával ragadó tartalom létrehozásában.

A Razer Seirēn digitális mikrofon a cég legújabb audio-terméke, melyet úgy terveztek, hogy túlmutasson a vegytiszta játékon. Az idei évben a Razer bevezette a piacra a Leviathan-t, mely egy gamer és zenei soundbar hangsugárzó, valamint az Adaro audio termékcsaládját, melyben négy, zenére hangolt, kényelemre és tartósságra tervezett fejhallgató található. Az Adaro termékcsalád a 2014-es Consumer Electronics Show keretei között történő bemutatása óta töretlen népszerűségnek örvend az EDM (elektronikus tánczene) művészek, zenészek, és a lelkes zenerajongók körében.

A zenei partnerek mellett a Razer több élvonalbeli YouTuberrel és streamerrel is együttműködik. Közülük sokan adtak ihletet a Razer Seirēn megalkotásában, és szerepük lesz a jövőbeli fejlesztésében is.

A profi hangrögzítést segítő eszközök, mint például a pók mikrofonkengyel és a popfilter is elérhetőek és párosíthatóak a Razer Seirēn digitális mikrofonnal a teljes hangrögzítő rendszer érdekében. Ezek a kiegészítők a Razer Seirēn professzionális csomaggal egyetemben kizárólag a RazerStore-ban vásárolhatóak meg.

Írta: Kocsis Bence