a-rog-bemutatja-a-flow-x13-atalakithato-gamer-laptopot-es-az-xg-mobile-kulso-gpu-t

A ROG bemutatja a Flow X13 átalakítható gamer laptopot és az XG Mobile külső GPU-t

Az ASUS Republic of Gamers (ROG) a bejelentette a ROG Flow X13-at, az első 2 az 1-ben kihajtható ROG gamer laptopot és a ROG XG Mobile innovatív ultrahordozható külső GPU-t, amely növeli a Flow X13 játékteljesítményét és csatlakoztathatóságát.

A Flow X13 nagy teljesítményű hardvert nyújt egy ultravékony, 13 colos házban, akár 8 magos AMD Ryzen™ 9 5980HS CPU-val és dedikált GeForce® GTX 1650 GPU-val. A 360°-os zsanér maximalizálja az érintőképernyő látványát és interakcióját, gyorsan kihajtható laptop módból játékhoz, rajzoláshoz vagy prezentációhoz. Két 16:10-es kijelző opció vagy 120 Hz-es képfrissítési frekvenciát vagy gazdagabb részletekkel ellátott Ultra HD 4k felbontást kínál.

A karcsú és könnyű Flow X13 mindössze 15,8 mm vékony, a súlya pedig 1,3 kg. Maximális teljesítményen egy könnyű, 100 W-os USB Type-C adapterrel üzemel, akkumulátora pedig akár 10 óra videó lejátszást biztosít. A Flow X13 emellett azzal is kiemelkedik, hogy zökkenőmentesen működik együtt a külső GPU új osztályával (eGPU), ami hatékonyságot és rugalmasságot kölcsönöz neki egy ultrahordozható formatényezőben.

Az innovatív ROG XG Mobile a külső grafikus alternatívák méretének a töredéke. Mégis magában foglal akár egy hatalmas GeForce RTX™ 3080 GPU-t, ami közvetlenül csatlakozik a CPU-hoz egy egyedi PCIe® 3.0 x8 interfészen keresztül, amely gyorsabb, mint a Thunderbolt 4. A dedikált, 2. generációs USB 3.2 extra csatlakoztathatósággal látja el az I/O hubot, míg az integrált 280 W-os hálózati adapter mind az XG Mobile, mind a Flow X13 tápellátását biztosítja, így a felhasználóknak nem kell további tápegységet hordozniuk.

A Flow X13 és az XG Mobile újradefiniálja mindazt, amit egy 13 colos készülékkel megtehetünk, sokoldalú hordozhatóságot biztosítva a felhasználók számára, miközben asztali szintű játékteljesítményt és igény szerinti csatlakozást biztosít.

Írta: Herczeg Balázs

Főszerkesztő-helyettes, hardver teszter

Hasonló bejegyzések: