a-sharkoon-bejelentette-tg4-es-skiller-sgc1-rgb-szamitogephazait

A Sharkoon bejelentette TG4 és Skiller SGC1 RGb számítógépházait

2018. november 28. Kocsis Bence Gépház hírek

A Sharkoon bemutatta két legújabb számítógépházát, a TG5 kisebb, kompaktabb köntösbe öltöztetett változatát a TG4-et és az RGB-s világítással és edzett üveg oldallappal felvértezett Skiller SGC1 RGB-t.

A TG4 egy kompakt számítógépház, mely mini-ITX, micro-ATX és ATX formátumú alaplapokat támogat. A kompakt kialakítás következtében elveszítette az 5,25-ös meghajtóhelyet, de egyébként minden szinten kompatibilis a legmodernebb hardverekkel. Léghűtéses processzorhűtők terén 16 mm a megengedett magasság, videókártyából pedig 375 mm a megengedett hossz.


A ház két újítása a normál változathoz képest, hogy a két darab ventilátor már címezhető  darab 3,5 hüvelykes és négy darab 2,5 hüvelykes meghajtóhellyel rendelkezik. Három változatban érhető el. Kék, illetve piros LED világítással, valamint RGB világítással. Mindhárom esetben 4 ventilátor van előre beszerelve, utóbbi esetben kapunk egy 4 portos integrált LED vezérlőt, melyre csatlakoztathatók a ventilátorok, sőt, ez a vezérlő az alaplappal is összekapcsolható szinkronizálás céljából. Azok számára jó hír, akik nem rendelkeznek kompatibilis alaplappal, hogy manuálisan 14 fény mód állítható be és a világítás akár ki is kapcsolható. 


A Skiller SGC11 RGB világítással érkezik és az oldallapm már nem akril, hanem edzett üveg. A ház 153 mm magas processzorhűtőt és 400 mm hosszú grafikus kártyát támogat, de lehetőség van vízhűtés beszerelésére is. Ebben az esetben kapunk két darab 5,25 colos meghajtóhelyet, melyekbe a meghajtók szerszám nérkül szerelhetők. A Ház alsó része kapott egy borítást, mely esztétikai célokat szolgál, a tápegység és a kébelek elrejthetők. 

A Sharkoon TG4 három változatban érhető el. Az egy színű ventilátorokkal 47,90 euróba, míg az RGB-s ventilátorokkal (plusz vezérlővel) 59,90 euróba kerül. A Skiller SGC1-ért 59,90 eurót kérnek el. 

További információkat a gyártó oldalán találtok!

Írta: Kocsis Bence