a-sharkoon-belepo-szintu-500-es-600w-os-tapegysegeket-mutatott-be

A Sharkoon belépő szintű 500 és 600W-os tápegységeket mutatott be

2020. április 15. Kocsis Bence Tápellátás hírek

A Sharkoon kibővítette tápegység kínálatát a költséghatékony SHP Bronze sorozattal, melybe 500 és 600W teljesítményű, 80 PLUS Bronze certifikációval rendelkező ATX modellek tartoznak. A belépő szintű tápegységek ideálisak a kezdő gépépítőknek és rendszerintegrátoroknak egyaránt a kiváló ár-teljesítmény arány miatt.

Az SHP Bronze sorozat az irodai számítógépektől a belépő szintű gamer számítógépekig sokféle téren megállja a helyét. Az 500 és 600W-os névleges teljesítményű modellek megkapták a 80 PLUS Bronze tanúsítványt, ami adott terhelésnél 85%-os hatásfokot is jelenthet. A tápegységek rendelkeznek a megszokott csatlakozókkal, mint például a 8 és 4+4 pólusú CPU ággal, ami lehetőséget ad  arra is, hogy a nagyobb teljesítményű rendszerek energiaellátását garantálják. Ezen felül mindkét modell rendelkezik két darab 6+2 pines PCIe csatlakozóval, így a nagyobb teljesítményű grafikus kártyák tápellátása is megoldott, ahogy a 6 SATA csatlakozónak köszönhetően nagy számú merevlemez is működtethető. A tápegységek komponenseinek hűtéséről egy erős, ellenben csendes 120 mm-es ventilátor gondoskodik. Annak ellenére, hogy a sorozat költséghatékony, a gyártó figyelt a megjelenésre, ugyanis olyan tápegységeket alkottak, melyek teljesen fekete színüknek köszönhetően beleolvadnak a gépházba. 

A Sharkoon SHP bronze sorozat 500W-os tagja 44,90 eurós ajánlott fogyasztói áron kerül a boltok polcaira, míg a 600W-os modellért 49,90 eurót kérnek el. További információkat a gyártó oldalán találtok. 

Írta: Kocsis Bence

Hasonló bejegyzések: