a-sharkoon-bemutatta-db28-atx-szamitogephazat/2014/03/04

A Sharkoon bemutatta DB28 ATX számítógépházát

2014. március 04. Kocsis Bence

A Sharkoon bemutatta DB28 játékosoknak szánt ATX számítógépházát, mely többféle színösszeállításban vált elérhetővé. Az átlátszó akril oldallapnak köszönhetően a belhasználók betekintést kapnak a számítógép belső működésébe. A 235 mm-es szélességnek köszönhetően a DB28 az extra nagy méretű toronyhűtőkkel is megbírkózik, egészen a 179 mm-es magasságig. A grafikus kártya kompatibilitással sem lehet probléma, hisz  akár egy 415 mm hosszú modellt is lehet telepíteni, köszönhetően a moduláros merevlemez kereteknek. Ha az említett merevlemez kerettől nem szeretnénk szabadulni, akkor még mindig bepakolhatunk a gépbe egy 325 mm-es hosszúságú videókártyát.

DB28_green Az elérhető színekről már említést tettünk. A fekete alapszín mellett a házak belseje zöld, kék és vörös, a LED világítás is ezt a szint követi, emellett van egy kakukktojás is. A negyedik modell mely szürke színű, kék LED világítással.

colors

A DB28 tartalmaz két előre telepített alacsony zajszintű 120 mm-es ventilátor, melyek elől és hátul helyezkednek el. Ventilátorok terén elég rugalmas modellről van szó, hisz 120, 140 illetve 180 mm-es ventilátor is beszerelhető.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=k6W00usbg6c#t=35[/youtube]

Az előlapi panelen két USB 3.0 , két USB 2.0 és két audió port került elhelyezésre. Az USB 3.0 hasznűálata természetesen opcionális, lehetőség van róla 2.0 sebességű eszközöket is működtetni. Az 5,25"-os meghajtóhelyek szerszám nélkül szerelhetők, emellett a 3,5"-os merevlemez, illetve 2,5"-os SSD keretek is elhelyezésre kerültek. Utóbbiak keresztirányban helyezhetők el, aminek köszönhetően a kábelrendezés lehetőségét kihasználva láthatatlanul vezethetőek el a kábelek az alaplaphoz.

A Sharkoon DB28 ATX hát 49,99 eurós ajánlott fogyasztói áron kerül forgalomba.

 

Írta: Kocsis Bence