a-sharkoon-bemutatta-elite-shark-ca300h-szamitogephazat

A Sharkoon bemutatta ELITE SHARK CA300H számítógépházát

2021. március 04. Kocsis Bence Gépház hírek

A Sharkoon bemutatta CA300H számítógépházát, mely az ELITA SHARK sorozatot hivatott bővíteni. A sorozat többi tagjához hasonlóan az új modell azon ATX toronyházak közé tartozik, melyek a csúcskategóriás konfigurációk számára adhatnak otthont, bőséges hellyel és széleskörű kompatibilitással, jó hűtéssel várják a nagy teljesítményű hardvereket. A külsőről sugárzik a szilárdság és elegancia, a gyártó semmit nem rejt el, így két edzett üveg oldalsó panel is helyet kapott. A felső panel fémből vasból készült, míg az előlap polírozott alumínium. Az előlap díszes geometriai mintékkal lett tűzdelve, melyek a levegő szabad áramlását hivatottak elősegíteni. 


A ház már gyárilag 4 ventilátort kapott, melyek mindegyike címezhető RGB világítással rendelkezik. A CA300H minden porcikája kívánja a folyadékhűtést, ennek megfelelően 360 és 420 mm-es radiátorok is beszerelhetők,akár egy időben, előre és a felső részre, ha valaki arra érez késztetést, hogy a processzor mellett a grafikus kártyát is vízzel hűtse. Az előlapi panel nem a megszokott módon került elhelyezésre, hisz ebben az esetben az előlapi panel oldalsó részén találjuk az USB portokat, az Audio jack csatlakozót és az RGB LED vezérlőt. Arról, hogy egy jól felszerelt házról van szó, az tanúskodik, hogy USB 2.0 pornak a nyomát sem találjuk, helyette két USB 3.0 Type A és egy USB 3.0 Type C a választék. 

A gépház léghűtéses processzorhűtőból 165 mm magasságot enged maximálisan, első ventilátorok nélkül pedig akár egy 42,5 cm hosszú VGA szörnyeteget is beszerelhetünk. Merevlemezekből 4 darab 3,5 hüvelykes HDD és 7 darab 2,5 hüvelykes HDD / SSD a maximum, ami szép szám, ide oda pakolt rögzítési helyeket a gyártó. Ami az alaplapi tálca felőli üvegpanelt illeti, a Sharkoon sötét kivitelt használt az alsó részen, így a tápegység és kábelezés eltűnik a szemek elől, viszont az alaplapi tálca hátoldalára rögzített SSD-k megmutathatók. 

A Sharkoon ELITE SHARK CA300H már elérhető fehér és fekete színben, 155 eurós ajánlott fogyasztói áron. További információkért látogassatok el a gyártó oldalára

Írta: Kocsis Bence