a-sharkoon-bemutatta-elite-shark-ca700-nyitott-szamitogephazat

A Sharkoon bemutatta ELITE SHARK CA700 nyitott számítógépházát

2021. október 09. Kocsis Bence Gépház hírek

A Sharkoon bemutatta első nyitott kivitelű számítógépházát, az ELITE SHARK sorozat legújabb tagját, a CA700-at. A futurisztikus dizájn mellett a gyártó az átgondolt belsővel is igyekszik lenyűgözni a felhasználókat. Ennek eredményeképp akár 8 ventilátor számára is van hely, hisz hiába a nyitott kivitel, az áramló levegő biztosítása azért szükséges. Továbbá elhelyezhető akér két darab 360 mm-es radiátor is, így a folyadékhűtések szerelmesei sem maradnak hátrányban. 

A gépházba 5 darab előre telepített , címezhető RGB világítással rendelkező 120 mm-es PWM ventilátor kapott helyet, melyek biztosítják az ideális hűtést, még a nagy teljesítményű hardverek számára is. Az emlíett radiátorok a gépház tetejére, illetve az alaplapi tálca mellé szerelhetők be. 


Annak érdekében, hogy a grafikus kártya előnyösebb oldalait is megmutathassuk, egy rögzítőkészlet segítségével az alaplapról levéve 90 fokkal elforgathatjuk, ráadásul nem csak a két slotos modellekre gondolt a Sharkoon, hanem a 3 slotos grafikus kártyák is könnyedén elforgathatók. Nagy pozitívum, hogy az ehhez szükséges bővítő kábel is a készlet része, így azt nem kell külön megvásárolni. Az edzett üvegpanelen keresztül a grafikus kártya, a világító ventilátorok, alaplap és memóriák is teljes mértékben láthatóak. 

A CA700 számos kényelmi funkciót is tartalmaz. Első körben meg kell említeni a kábelrendezést, melyhez nagy segítség a tépőzáras hurkok megléte. Az oldallapok, panelek könnyedén leszerelhetők, kinyithatók, ráadásul a gépház igény szerint 4 különféle szögben rögzíthető. 


A 632 x 250 x 670 mm-es méretekkel rendelkező ház a sorozat legnagyobb modellje, ennek megfelelően a méretesebb komponensek is gond nélkül elférnek benne. Grafikus kártyából 475 mm a megengedett, míg a léghűtéses processzorhűtő megengedett magassága 165 mm. A gépházba 6 darab 2,5 hüvelykes SSD és két darab 3,5 hüvelykes HDD helyezhető el. Az ELITE SHARK CA700 már elérhető 399 eurós ajánlott fogyasztói áron. További információkat a gyártó oldalán találtok. 

Írta: Kocsis Bence