a-sharkoon-bemutatta-rev200-szamitogephazat

A Sharkoon bemutatta REV200 számítógépházát

2019. november 15. Kocsis Bence Gépház hírek

A Sharkoon bemutatta REV200 számítógépházát, mely összehasonlítva a normál ATX számítógépházakkal egy érdekes elrendezést kapott, ugyanis az alaplapi tálca 90 fokkal el lett forgatva, így az alaplapra szerelhető hardverek is más helyre kerülnek a házom belül. Ami további érdekessége a háznak, hogy a hűtésről 5 darab előre telepített 120 mm-es RGB ventilátor gondoskodik.

Az oldalsó panel edzett üvegből készült, ezen felül az előlap is átlátszó. Az érdekesség az, hogy nem csak az alaplap lett elforgatva, hanem bal oldal helyett jobbról vált hozzáférhetővé a ház, így az edzett üveg is jobb oldalra került. Sok esetben nem tudta a felhasználó feltenni a házat az íróasztalra, hisz gyakran csak az asztal bal oldalán volt hely. Ezekben az esetekben a REV200 egy tökéletes alternatíva.

A kialakításnak köszönhetően hátulra két ventilátor került így a grafikus kártya extra hűtésre tesz szert. A beszerelt porszűrőknek köszönhetően tisztán tartható a belső és a porszűrők is könnyen tisztíthatók. A vízhűtés szerelmesei számára is tartogat meglepetést a REV200, hisz lehetőség van 240, vagy 360 mm-es radiátor beszerelésére is.


A kristálytiszta oldalsó edzett üvegen keresztül láthatók az előre elhelyezett és később beszerelt RGB-s eszközök. A ház rendelkezik egy RGB vezérlővel, mely az 5 előre szerelt ventilátort képes kordában tartani és további 3 opcionális LED komponens száméra nyújt vezérlési lehetőséget. A vezérlőn keresztül 14 megvilágítási mód érhető el. A házba beszerelt ventilátorok egyébként kompatibilisek az Asus Aura Sync, az MSI Mystic Light Sync, a Gigabyte Fusion és az ASRock Polychrome SYNC alaplapokkal.

Ami az árat illeti, a Sharkoon REV200 nagyjából 200 dollárért lesz beszerezhető.

Írta: Kocsis Bence